Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 17 april 2015

Spice up the meal!

De Chef wil voor volgend seizoen bij de mise en place (de start van het seizoen) 12 ingrediënten (spelers) waarvan 4 USA-spelers.
Het huidige seizoen is nog niet ten einde. Sterker nog: we zijn nog bezig aan het voorgerecht! De hoofdschotel wordt op 23 april voor het eerst geserveerd. Ten onrechte worden de play-offs het toetje genoemd. Een absolute misvatting: de play-offs zijn dé fase van het seizoen waarin wordt beslist wie kampioen wordt. Als je als nummer 1 het reguliere seizoen afsluit maar in de eerste ronde van de play-offs wordt uitgeschakeld dan is je seizoen gewoon mislukt. (Dit is Donar wel eens overkomen.)
Maar goed, over het seizoen 2015/2016: 4 USA-spelers + 8 Nederlanders. Te beginnen met de buitenlandse spelers. In de selectie van dit jaar DeJuan Wright (geblesseerd, tot december niet inzetbaar), Bill Clark (de laatste buitenlandse speler), Mark Sanchez & Lance Jeter (was niet de tweede buitenlander, hij verving Nik Cochran). Ik zou ze alle vier wel terug willen zien maar zou niet verrast zijn als Sanchez kiest voor het gezinsleven.
Jason Dourisseau zie ik erg graag terugkeren in de ploeg maar dan als Nederlander! Kandidaten voor de positie van 4e buitenlander? Ryan Watkins (nu Aris): goede rebounder, speler met scorend vermogen. Watkins is geen topverdediger maar past (voormalig speler van Boise State) wél bij Donar! We hebben immers eerder spelers gehad als Bauscher? Watkins is qua rebounding vergelijkbaar met ex Donar-speler Jason Ellis. Hij scoort echter veel meer punten.


Dan de Nederlanders. Ik ben (zoals je misschien weet) voorstander van spelers die afkomstig zijn uit de jeugdopleiding van je club. (Direct of via een omweg.) Graag zie ik dan ook Maarten Bouwknecht, Bas Veenstra en Stefan Mladenovic blijven. Daarbij zie ik graag de toevoeging (en terugkeer) van Valentijn Lietmeijer.


Dan zijn er (inclusief JD) 9 plekken bezet. De 4 USA-spelers Wright (ondanks dat hij maanden lang niet in actie kan komen), Jeter, Clark & Watkins. De 5 reeds genoemde Nederlanders Bouwknecht, Mladenovic, Lietmeijer, Veenstra en Dourisseau. Voeg daar de volgende 3 Nederlanders aan toe: Sean Cunningham, Ross Bekkering & Thomas Koenis.


Wellicht dacht je aan een terugkeer van Arvin Slagter en/of Jessey Voorn maar ... ik kies voor de langere termijn (Lietmeijer is jonger dan Slagter. Defensief beter. Is alleen nog geen leider, is in de spelopbouw minder dominant. Mladenovic is ook niet zo'n leider maar kan in de spelopbouw wél dominant zijn. Is een combo-guard. Lietmeijer is een pure shooting-guard. Hij is een echte driepuntsschutter!) en voor Groningse jongens (waar Slagter of Voorn zouden kunnen spelen, daar hebben we nu Cunningham. En Sean is meer allround dan Slagter en Voorn. Op meer posities inzetbaar.).


3 inside-spelers lijkt weinig maar dit seizoen hebben we er eigenlijk niet meer (Koenis, Osaikhwuwuomwan en Bekkering (dit seizoen veelvuldig geplaagd door blessures)). Vorig seizoen hadden we ook nog Dan Coleman maar hij is eigenlijk geen inside-speler zoals een Watkins dat wel is. En, met alle respect, een trio Bekkering, Watkins & Koenis vind ik beter dan een trio Bekkering, Koenis & Osaikhwuwuomwan. Daarbij: het is modern om niet voor echt dominante post-spelers te kiezen in je strijdplan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten