Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 14 april 2015

Past, present & future

De periode Donar (bijna 1 seizoen (plus 1 seizoen onder de naam Flames)) onder leiding van coach Ivica Skelin heeft de club al diverse prijzen opgeleverd: NBB beker 2013/2014, landskampioenschap 2013/2014, Supercup 2014/2015 & NBB beker 2014/2015.


In deze periode kampte de club ook met tegenslagen. Fikse financiële tegenvallers! Het gehele eigen vermogen werd verspild (in het seizoen 2012/2013) én daarbij kwam de club ook nog eens zo'n anderhalve ton tekort (in het seizoen 2013/2014).


Het gevolg hiervan was dat de club dit lopende seizoen moest beginnen met 2 buitenlanders: Nik Cochran (al gauw afscheid van genomen) & DeJuan Wright (inmiddels niet beschikbaar wegens een afgescheurde achillespees). Men hoopte hier later nog 1 of 2 buitenlanders aan toe te kunnen voegen. Dat is gelukt: Lance Jeter (verving Nik Cochran), Mark Sanchez & Bill Clark werden aan de selectie toegevoegd.


Skelin verlengt mogelijk zijn contract. Hij schijnt wel enkele voorwaarden te stellen:
1. deelname aan een Europees bekertoernooi
2. de selectie dient uit 12 spelers te bestaan waarvan 4 USA-spelers


De Kroaat wint prijzen, en om die reden is het goed als hij blijft. Het winnen van prijzen is waar het om gaat. Dat het spel niet zo veel amusement biedt ... ga dan naar een casino! (Zouden scheidsrechters ook moeten doen in plaats van te gokken op de wedstrijden die zij fluiten.)


De club won de nationale beker dus 'back-to-back'. Het zou fantastisch zijn als het ook lukt om de landstitel met succes te verdedigen. Een 'repeat' dát wil je graag beleven! Het prolongeren van de dubbel (beker + kampioenschap van de eredivisie) ... is helemaal te gek.


De kans daarop wordt (denk ik) groter als de rotatie niet te klein is. Je speelt bijna om de dag een wedstrijd. Lance Jeter is een speler die gevoelig is voor vermoeidheid. Het is (mijns inziens) wenselijk om Jeter & Cunningham regelmatig te ontlasten door Bouwknecht & Mladenovic (meer) in te zetten. Op de inside-posities zal denk ik toch een voornamere rol weggelegd moeten worden voor Bas Veenstra. Dit omdat Craig O. regelmatig tegenvalt. Het gaat wel helpen als de ploeg gaandeweg kan beschikken over Ross Bekkering.


Over het nieuwe seizoen zal ik het nog niet hebben. Al heb ik daar wel gedachten over (en daar ook al eens enigszins over gemijmerd).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten