Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

maandag 13 april 2015

Donar vs Leiden (voorbeschouwing op 18 april 2015) [mannen eredivisie]

Het is de laatste speelronde van het reguliere seizoen. Mogelijk een spannende avond als het gaat om het behalen van de 3e plaats.


Mocht Landstede basketball a.s. woensdag haar thuiswedstrijd (in Zwolle) niet weten te winnen van Shoeters Den Bosch, dán is dat mogelijk de 'vorentscheidung'. Want Donar zal er alles aan doen om de punten in eigen huis te houden.


De wedstrijd tegen Leiden is voor de Groningers meer dan een gevecht om de 3e plek. Het is ook een kwestie van een mentale tik uitdelen met het oog op de play-offs! Als Leiden namelijk deze wedstrijd zou winnen, dan krijgen de Leidenaren vertrouwen voor de mogelijke confrontatie in de halve finale van de play-offs (Als Donar door een eventuele nederlaag tegen Leiden niet zakt naar de 4e plaats, wat overigens zeer waarschijnlijk is. En dat is iets wat Leiden graag wil bewerkstelligen.) tegen Zwolle (of Donar).


Uitwedstrijden kunnen winnen helpt. Leiden wist vorig seizoen wedstrijd 1 (in Groningen) én wedstrijd 2 (in Leiden) van de halve finale te winnen. Dat bleek uiteindelijk niet genoeg om de finale te halen maar ... Leiden zal graag 'in the zone' raken.


Donar heeft zowel tegen Den Bosch als Leiden kans op winst in de halve finale. Ook een finale winnen van deze ploegen behoort denk ik tot de mogelijkheden.


Hopelijk lukt het om Ross Bekkering fit te krijgen voor de halve finale. Dit vergroot de kans op het bereiken van de finale.


Wanneer Donar inside weet te domineren scheelt dat al een slok op een borrel. De angels van Leiden zijn Rogier Jansen en Worthy de Jong. Ivica Skelin zal wel een strijdplan maken. Hopelijk levert dit een overwinning op! (Zeg ik als Donar-fan.) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten