Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 11 april 2015

Het aftellen is begonnen

Nog enkele wedstrijden voor de play-offs van start gaan. Er zit nog wel enige spanning in de laatste weken:
- wie wordt er de nummer 1 van de reguliere competitie? (Den Bosch of Leiden: beide ploegen spelen op 11 april tegen elkaar in de Maaspoort (Den Bosch). In de dagen daarna spelen zij nog tegen Zwolle (Den Bosch) en Donar (Leiden, deze wedstrijd wordt gespeeld in Groningen). Den Bosch en Leiden worden in ieder geval de ploegen die op de twee bovenste posities eindigen, zij zijn in de eerste ronde van de play-offs vrij.
- wie wordt er de nummer 3 van de reguliere competitie? (Donar Groningen of Landstede basketball Zwolle) Op dit moment staat Zwolle 4e (2 punten minder dan Donar maar ook een wedstrijd minder gespeeld). De wedstrijd Rotterdam vs Zwolle (op de slotdag van het reguliere seizoen) zou wel eens beslissend kunnen zijn. Willen zij elkaar ook treffen in de 1e ronde van de play-offs of juist niet? Op 11 april spelen Donar Groningen en Aris Leeuwarden tegen elkaar in de MartiniPlaza (Groningen). Een voorproefje op de play-offs? Tussen Zwolle & Groningen is het dit seizoen 2 - 2. Waarbij de Zwollenaren een beter doelsaldo (+1!) hebben!
- wie wordt er de nummer 6 van de reguliere competitie, de laagst geklasseerde ploeg die zich plaatst voor de play-offs? Deze positie wordt nu ingenomen door Aris Leeuwarden. In theorie kan Apollo Amsterdam nog 6e worden. Echter ... Apollo treft op zondag 12 april (in Zwolle) de ploeg van Landstede basketball en op 18 april spelen zij in Leeuwarden tegen Aris.

Ik verheug me op een serie Donar vs Aris (derby, en daarmee nóg meer strijd). Ook vanwege de reisafstand en -tijd voor de spelers. Het is ook praktischer voor mij als fan om naar een uitwedstrijd te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten