Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 18 april 2015

Daar is Aris

Dankzij een zeer comfortabele 70 - 65 overwinning op Leiden heeft Donar Groningen beslag gelegd op de 3e plaats in de reguliere competitie.


Hierdoor wacht in de eerste ronde van de play-offs (Een verkapte kwartfinale gezien de deelname van 6 ploegen aan de play-offs, wat met alle respect gezien het niveau van de nummers 5 en 6 gewoon lachwekkend is. Een schande voor de sport!) Aris Leeuwarden, dat als 6e is geëindigd in de reguliere competitie.


Bij winst zal Donar in de halve finale spelen tegen ... Leiden. De Leidenaren hebben dankzij hun 2e plaats in de reguliere competitie vrij in de eerste ronde van de play-offs.


In de andere serie uit de eerste ronde spelen Rotterdam basketball college (5e) tegen Landstede basketball Zwolle (4e). De winnaar van deze serie ontmoet in de halve finale Shoeters Den Bosch.


Wat vanavond (zoals altijd) irritant was, was het optreden van de scheidsrechters. Daar kwam als blunder van de beveiliging bij dat zij geen aandacht hadden voor fans die op de eerste rij zitten. Kinderen stonden op plekken waar zij toeschouwers het zicht belemmerden. Op sommige plekken werden kinderen weggestuurd maar op andere plekken mochten kinderen blijven staan. Zeer inconsequent! Ach ... nadenken is ook niet wat je van die Koefnoens mag verwachten. Mét zo'n V-tje op je jasje stel je al weinig voor maar zonder zo'n V-tje stel je helemaal niets voor!


Donar speelde overigens een slechte wedstrijd. De aanvallen waren te vaak slordig waardoor we, ook omdat we stonden te slapen in de verdediging, de voorsprong weggaven. Lance Jeter werd (o.a. door Worthy de Jong) behoorlijk uit de wedstrijd gehaald. Nou kon dit ook gebeuren omdat de arbitrage totaal blind was voor de onsportieve fouten die door de Leidenaren gemaakt werden. Het compensatiegedrag ten aanzien van teamfouten was een grof schandaal. Bij rust hadden diverse spelers van Leiden (Jansen, De Jong, Kherrazi, Van der List, Willman en Averink) allen al 5 fouten (P's, U's én T's) moeten hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten