Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

vrijdag 17 april 2015

Derde of vierde: Aris of Rotterdam basketball college?

Zaterdagavond 20:00 uur (en niet het gebruikelijke aanvangstijdstip van 19:30 uur!) tip-off voor de wedstrijd Donar vs B.S. Leiden. Een wedstrijd tussen twee rivalen. Sinds de terugkeer van Leiden in de eredivisie is er sprake van een flinke rivaliteit. Mogelijk aangezien zij sinds dat moment veel prijzen wonnen (2x landskampioen, 2x nationale beker, 2x supercup). Donar boekte ook successen: 2x landskampioen (1x met Marco van den Berg als coach (2009/2010) en 1x met Ivica Skelin als coach (2013/2014)), 3x nationale beker (1x M. van den Berg (2010/2011), 2x I. Skelin (2013/2014 + 2014/2015)), 1x supercup (Skelin (2014/2015)).


Bij winst op Leiden is Donar verzekerd van de 3e plaats in de reguliere competitie. Consequentie: in de 1e ronde van de play-offs (kwartfinale) speelt de ploeg tegen Aris Leeuwarden.


Bij verlies tegen Leiden eindigt Donar als 4e in de reguliere competitie. Gevolg: in de 1e ronde is Rotterdam basketball college de tegenstander.


Er is dus wel iets om voor te strijden!


Skelin en Casteels kennen elkaar al jaren. Skelin was als (assistent-)coach actief in België. Casteels is een Belg, en zelfs bondscoach van de nationale ploeg van België.


Dat maakt dat een ontmoeting tussen Leiden & Donar vaak een schaakspel is. Ook omdat beide ploegen weinig gebruik maken van een dominante post-speler. Zeker in de periode Van Helfteren speelden beide ploegen in een betrekkelijk laag tempo en lag de focus op goed én keihard verdedigen. Ik hou daar van!


Wellicht ontmoeten beide ploegen elkaar in de halve finale van de play-offs. Leiden is daarvoor al geplaatst als nummer 2 van de reguliere competitie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten