Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 26 april 2015

De sleutel naar de finale

Op 2 mei beginnen de halve finales. De nummer 1 van de reguliere competitie (Shoeters Den Bosch) neemt het op tegen de nummer 4 (Landstede basketball Zwolle). De nummer 2 (B.S. Leiden) speelt tegen de nummer 3 (Donar Groningen).


Leiden draagt de bijnaam "sleutelstad". Winst (van de serie) op B.S. Leiden betekent voor Donar dus toegang tot de finale. Vorig seizoen werd Donar kampioen door in de finale Shoeters Den Bosch met 4 - 3 te verslaan.


Vorig seizoen speelde Donar ook tegen Leiden in de halve finale. Toen had Donar het thuisvoordeel. Donar kwam van een 0 - 2 achterstand helemaal terug, en won de serie met 3 - 2.


Bij Leiden speelden toen Sean Cunningham en DeJuan Wright. Beiden zijn nu spelers van Donar. Wright kan niet spelen, hij heeft zijn achillespees afgescheurd. Tot en met december (2015) zal hij niet kunnen trainen noch wedstrijden spelen. Cunningham toont zich waardevol. Voor mij onbegrijpelijk dat hij niet gekozen is voor het all defence team. Overigens snap ik ook niet waarom Wright niet is gekozen in het all star team.


Meestal, en dat was dit seizoen niet anders, zijn wedstrijden tussen Leiden en Donar Groningen, close. Of dat nu in Leiden is of in Groningen. Details zijn bepalend. Spannende wedstrijden hoeft niet te betekenen dat een serie ook spannend is.


Chemie zal heel belangrijk zijn. En dan acht ik Donar in het voordeel. Maar ... als Donar-fan kijk ik wellicht te veel met een gekleurde bril?


Ondanks dat je in een play-offs als coach vaak kiest voor een vrij kleine rotatie denk ik dat Donar er nu goed aan doet om, zeker op de guard-posities, te kiezen voor roteren. Je wilt niet dat Worthy de Jong qua snelheid een voordeel heeft op Lance Jeter vanwege vermoeidheid bij Jeter. Als een De Jong regelmatig een andere directe tegenstander heeft zal hij veel moeten schakelen, dat zou wel eens te lastig kunnen worden.


Het zou ook fijn zijn als Ross Bekkering mee kan spelen. Bekkering kan een belangrijk wapen zijn tegen Mohamed Kherrazi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten