Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 2 mei 2015

Het EK nadert

We zitten nog volop in de play-offs (de halve finales beginnen vanavond) maar, mede daarom, toch kijk ik vooruit naar het EK.


Welke spelers worden geselecteerd door coach Toon van Helfteren is nog niet bekend. In de voorselectie ontbreken spelers die wellicht toch nog mogen meedoen?


De play-offs zullen wellicht duidelijk maken welke spelers passen in de ploeg. Wie is in vorm? Wie werkt hard? Wie kan goed verdedigen? Wie is een TEAMspeler?


Spelers van Donar de kandidaat zijn: Thomas Koenis, Sean Cunningham, Stefan Mladenovic, Maarten Bouwknecht, Craig Osaikhwuwuomwan en Ross Bekkering.


Over hen ...


Koenis: speelde vorig jaar in oranje. De ploeg wist zich te kwalificeren voor het EK. Koenis speelde goed in deze kwalificatiereeks. Werkt hard, kan goed verdedigen en (o.a. in de rebound) knapt veel vuil werk op.


Cunningham: speelde vorig jaar niet mee. Familieomstandigheden. Het leek er wel op dat de communicatie hierover tussen Cunningham en de technische staf (de bondscoach) niet optimaal verliep. Als international nog wel eens een risico (vanwege turnovers) maar voegt ook het een en ander in positieve zin toe: scorend vermogen, ervaring, kan behoorlijk verdedigen (in mijn ogen beter dan bijv. Leon Williams), TEAMspeler, gifkikker.


Mladenovic: speelde vorig jaar niet mee vanwege een zware knieblessure. Tot nu toe niet in de voorselectie. Speelt bij Donar nog zelden meer dan 10 minuten per wedstrijd. Helaas. Want zijn vorm is echt wel groeiende! Zijn niveau is veel beter dan bij zijn rentree. Hij is ook een TEAMspeler, kan goed verdedigen, is allround en op meerdere posities (1 t/m 3) inzetbaar.


Bouwknecht: inmiddels te oud voor oranje u20. Nog jong en daarmee onervaren. Een EK zou goed zijn voor zijn ontwikkeling. Als je kiest voor de korte termijn denk je misschien niet direct aan hem. Maar, hij doet het goed in dit Donar-team én oranje zou zich vooral op de langere termijn moeten richten.


Osaikhwuwuomwan: zat vorig jaar in eerste instantie in de selectie maar speelde uiteindelijk niet. Op zijn positie zijn er spelers die beter zijn.


Bekkering: de kans is klein dat hij meedoet. Hij zal vermoedelijk de zomer doorbrengen in Canada bij zijn familie. Bekkering is dit seizoen veel geblesseerd geweest. Het is zaak dat hij gezond aan het nieuwe seizoen kan beginnen, en in het volgende seizoen gezond blijft. Een goede speler, daarover geen misverstanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten