Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 9 mei 2015

Halve finale: 3x winst, nog 1 overwinning nodig!

Donar Groningen heeft vanavond de 2e thuiswedstrijd van de halve finale gewonnen van Leiden. Het was een moeizame overwinning, zeiden ook enkele spelers na de wedstrijd. Maar ... wat telt is de winst!


Dankzij de overwinning is de stand in deze best-of-7 halve finaleserie 1 - 3 in het voordeel van Donar, de regerend landskampioen.


Hiermee is het theoretische thuisvoordeel niet meer in handen van de uitdagers uit Leiden. Nou zullen sommigen zeggen: "dat was dankzij de overwinning afgelopen donderdag (7 mei) toch al het geval?" Ja & nee. Ja, Leiden verloor een thuiswedstrijd waarmee de stand op 1 - 2 kwam. Dit betekent dat wanneer Donar alle thuiswedstrijden (die gespeeld worden in deze serie) wint, zij de serie winnen en zich derhalve plaatsen voor de finale. Nee, als Donar vanavond verloren zou hebben, zou de stand weer in evenwicht zijn. En daarmee zou de titelhouder weer even ver zijn als voor deze serie.


De eindstand was 63 - 59. Geen hoge uitslag maar wat geeft het!?! Het gaat erom dat je kampioen wordt. Of dat nou met lelijk basketball gebeurt, of je nou ruime zeges boekt ... het doet er niet toe.


Op dinsdag 12 mei wordt wedstrijd 5 van deze halve finaleserie gespeeld. Bij winst heeft Donar zich geplaatst voor de finale. De club is dan weer een stap dichter bij het met succes verdedigen van de landstitel.


De ploeg kan het zichzelf makkelijker maken door, in vergelijking met vanavond, beter te verdedigen én beter te schieten. Het percentage raak geschoten vrije worpen was laag.


Wat overigens bijzonder storend is geweest:
1. toeschouwers die, op stoelen (bedoeld voor medewerkers en fotografen), vlak achter de reclameborden gaan zitten. Hiermee blokkeren ze het beeld van andere toeschouwers. Én het mag gewoon niet!
2. het niet optreden, door beveiligers, tegen dit gedrag
3. het a-sociale gedrag van Leidse gasten (bijv. richting beveiligers (er werden na de wedstrijd klappen uitgedeeld door Leidse toeschouwers))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten