Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 17 mei 2015

Groene Uilen Groningen la la la la la!!

Met het oog op de wedstrijd Shoeters Den Bosch vs Landstede basketball Zwolle die zondag 17 mei wordt gespeeld in Den Bosch zeg ik: hup Zwolle!

Je vraagt je wellicht af wat dit met de Groene Uilen te maken heeft. Nou, het blijkt dat Groningse basketballploegen regelmatig succesvol zijn in Zwolle!

Vandaag, zaterdag 16 mei, hebben de Groningse studenten met succes hun titel kampioen van de promotiedivisie verdedigd. Na twee verlengingen won de ploeg met 76 - 75 van Red Giants uit Meppel.

2 OT 76 - 75 (7 - 6)

In de rust sprak ik enkele vriendinnen die zelf eerder op de dag kampioen waren geworden van de vrouwen promotiedivisie. Zij gaven aan dat Groene Uilen toch wel wat kwetsbaar oogde wat hun betreft. Dit aangezien ze in de eerste helft een voorsprong van 10 punten hadden weggegeven. Het klopte, daar hadden deze Amsterdamse meiden helemaal gelijk in.

Hetzelfde beeld was zichtbaar in de tweede helft. Na 4 x 10 minuten stond er een 63 - 63 stand op het scorebord. Verlengen!

Maar na een eerste verlenging (5 minuten) was er nog geen winnaar (69 - 69). Dus nog 5 minuten spelen. En ja, met nog drie seconden te spelen was de stand 76 - 72 (dankzij scores van Yannick van der Ark). Red Giants mocht nog een schot nemen, dat was raak, maar deze driepunter kon de nederlaag van de Meppelse ploeg niet meer voorkomen.

Alle lof overigens voor de Meppelaren. Ze hebben heel goed partij geboden. Groene Uilen had het erg moeilijk. Hans Nieboer (coach Groene Uilen) sprak bij de huldiging "Het is een promotie voor de promotiedivisie". En daar heeft hij helemaal gelijk in! Okay, ik vond het spel niet altijd goed (en dat hoorde ik ook van enkele andere supporters van Groene Uilen) maar het was een leuke, spannende wedstrijd!

Red Giants en Groene Uilen zijn mijns inziens niet slechter dan b.s. Weert. Ik zeg: b.s. Weert en TBG Dragons in de promotiedivisie!