Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 26 mei 2015

C & C hustle factory

Clark (Billy) & Cunningham (Sean) waren vanavond de helden aan Donar-zijde. Niet alleen qua scores. Nee, vanwege hun noeste arbeid! Zij waren keihard aan het werk. Het sloeg maar mondjesmaat over op mede-spelers maar ... dat beetje stimulans wat het bracht, was al meer dan een verdubbeling ten opzichte van de voorgaande drie wedstrijden.


Cunningham pakte (gevoelsmatig) vele steals, Clark greep (in mijn beleving) een dusdanig aantal rebounds dat hij op een double - double kwam: zowel punten en rebounds in de dubbele cijers.


De ploeg scoorde deze wedstrijd beter in het eerste kwart, kwam niet in de eerste twee minuten al op een onoverbrugbare achterstand.


Kwartstanden:
1. 20 - 15
2. 26 - 29
3. 45 - 45
4. 67 - 62


De onervarenheid van Maarten Bouwknecht viel vanavond veel minder op dan in de vorige wedstrijden (positieve constatering), Lance Jeter en Mark Sanchez speelden opnieuw geen goede wedstrijd (weer een teleurstelling).


Zij krijgen wel veel krediet van coach Skelin. Dit in tegenstelling tot Stefan Mladenovic. Voorbeelden? Stefan maakte een drive, waarbij mede-spelers zich moesten aanbieden óf ruimte moesten maken (verdedigers wegtrekken). Geen van beide gebeurde. Mladenovic probeerde nog een floater. Deze vloog net over de ring. Een wanhoopsdaad, maar hij kon niet anders. (Later in de wedstrijd liet hij namelijk zien dat hij wél kan scoren uit zo'n actie als mede-spelers wél genoeg ruimte voor hem creëren.


Toen Stefan over de baseline liep stond even later (in dezelfde aanval) Mark Sanchez met bal bij de achterlijn. De baseline werd vrijgelaten, de pass had dus via de baseline naar de vrijstaande Mladenovic gemoeten. Wat gebeurde er? Sanchez gaf een pass de bucket in (op Bekkering?) terwijl daar 3 verdedigers stonden.


Jeter gooide de bal naar Clark, maar dan wel (terwijl hij op een meter afstand stond) op de tenen van Clark. Jeter stond bij een defensieve rebound te kijken naar de vallende bal maar ging niet naar de bal toe. Wéér een simpele aanvallende rebound voor Shoeters Den Bosch.


De Bosche fans dropen teleurgesteld af met boeketten. A.s. donderdag game 5 (in Den Bosch). Hopelijk worden zij nu heel onzeker, en is dit voor ons een flinke boost. Graag zie ik dat Donar a.s. donderdag de winst pakt in Den Bosch, om vervolgens a.s. zaterdag de stand gelijk trekt (3 - 3). Zondag 31 mei zien we dan wel wie de kampioen van het seizoen 2014/2015 wordt.


Na de wedstrijd gingen vele fans op de foto met Billy Clark. Met op de achtergrond een spandoek. Foto's volgen zo spoedig mogelijk? Helaas was vandaag niet de volledige actiegroep aanwezig op het moment dat de fotosessie plaatsvond. Donderdag een nieuwe poging in de Maaspoort. We moeten allemaal op de foto!


Extra opmerking: gooi alsjeblieft geen voorwerpen op het veld! In Den Bosch is dat voor scheidsrechters geen reden om de wedstrijd te beëindigen. Maar ik zie hen er voor aan om dat in Groningen wél te doen. Kunnen ze lekker Donar tot verliezer verklaren.


"We" klagen regelmatig over a-sociaal gedrag van fans van andere clubs (terecht!) maar dan moeten we onszelf natuurlijk wél correct gedragen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten