Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

maandag 11 mei 2015

TKO?

Leiden vs Donar. De stand in deze halve finaleserie is nu 1 - 3. Wedstrijd 1, die werd gespeeld in Leiden, leverde nog een overwinning op voor b.s. Leiden. Vervolgens won Donar (Groningen) drie wedstrijden op rij. Een "sweep" zit er dus niet meer in.


Geen "knock-out" maar ... als het Donar (de regerend landskampioen) lukt om dinsdag (12 mei) te winnen in Leiden, en dus met 1 - 4 zich te plaatsen voor de finale, dan zou je dat wel een technisch knock-out (tko) mogen noemen, toch?


Leiden bood afgelopen zaterdagavond in Groningen moedig weerstand. Lance Jeter scoorde in de laatste minuut een bevrijdende driepunter. Het was onvoldoende om te winnen maar coach Casteels sprak ambitieus uit dat zijn ploeg vast van plan is om wedstrijd 5 (van deze serie), de 3e wedstrijd in Leiden, te winnen.


Het is aan Donar om scherp te zijn! Wanneer de ploeg te slap is (aanval en/of verdediging (bijv. qua rebounding)) dán bewijst het zichzelf een slechte dienst. Als de ploeg doet wat het moet doen, qua focus en intensiteit, dan is de kans zeker aanwezig dat de finale morgenavond bereikt wordt.


We kunnen dan in alle "rust" naar de finale toeleven. Natuurlijk mogen we dan niet gemakzuchtig worden. Het prolongeren van de landstitel, de 'repeat' van de dubbel, dát is het doel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten