Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 22 mei 2015

Bounce back?

Kunnen we terugkomen in de finaleserie of was de nederlaag in de thuiswedstrijd het begin van het einde?


Op dit moment is de stand in de finale (tussen Shoeters Den Bosch en Donar Groningen) 2 - 0 in het voordeel van de Boschenaren (theoretische thuisvoordeel). De titelverdedigers, Donar, stellen in deze finaleserie hevig teleur. En dat past niet bij het gevoel van trots ten opzichte van wat de ploeg dit seizoen heeft gepresteerd: supercup + nationale beker. Met een ploeg die aan het begin van het seizoen (supercup) kwalitatief beduidend minder sterk was dan op het moment dat de nationale beker werd gewonnen.


Alleen, die goede vorm, die 'chemistry', is er op dit moment niet. In het Dagblad van het Noorden heeft een journalist het over vermoeidheid. Misschien is daar sprake van maar ... 1) Donar had voor de finale begon meer dagen rust, 2) Waarom dan in het reguliere seizoen niet meer gebruik gemaakt van je bank? 3) En waarom maak je in de play-offs dan toch zo weinig gebruik van je bank?


Ik heb overigens eerder de indruk dat de slechte prestaties, het slechte spel, niet te wijten valt aan vermoeidheid. Gebrek aan teamgeest lijkt mij thans de oorzaak. En als we dat niet dusdanig weten om te draaien dat we zaterdag 23 mei de 3e wedstrijd van de finaleserie (een wedstrijd in Den Bosch) winnen, dan zal wedstrijd 5 (of wellicht zelfs 4) de laatste wedstrijd zijn van het seizoen.


Gezien de stand van 2 - 0 zou de serie over 6 wedstrijden moeten gaan. In de thuiswedstrijd op 30 mei moet het kampioenschap worden gewonnen door Donar!


Den Bosch (zie interview met coach Sam Jones op rtv Noord) houdt er weliswaar rekening mee dat Donar er nog een spannende finaleserie van weet te maken. Als zij geconcentreerd blijven spelen, als zij de focus behouden op het winnen van het kampioenschap, dan wordt het voor Donar heel moeilijk om de titel te verdedigen. En dat is zeer wrang. Op dit moment doen we onszelf enorm tekort. Waarom? Ik weet het niet. Hoop op titelprolongatie blijf ik houden maar zo optimistisch als voor de finale ben ik nu niet.


Wat er de komende dagen ook gaat gebeuren: volgend seizoen hebben we betere verdedigers nodig! We geven nu veel te veel ruimte én rebounds weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten