Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 15 mei 2015

Blue collar basketball

(Lance) Jeter zei over een eventuele samenwerking met Jason Dourisseau "Dat is als Shaq & Kobe. Als LeBron & D - Wade." Op Facebook schreef ik "Jason Kidd & Shawn Marion".

Maar ... na het (opnieuw) zien van clips op YouTube van Scottie Pippen (the Ultimate defender) én de mogelijke aanwezigheid van Sean Cunningham en DeJuan Wright in dezelfde ploeg schieten me de volgende "vergelijkngen" te binnen:

Lance Lamar Jeter = Joe Dumars (weliswaar andere posities op het veld: Jeter is een point-guard, Dumars was een shooting-guard maar tussen deze twee spelers meer gelijkenis dan tussen Jeter en de andere guard van de Pistons Bad Boys. Al zie ik bij nader inzien wel overeenkomsten tussen Jeter en Wade.)
Sean Cunningham = Isiah Thomas (ook Cunningham speelt niet op dezelfde positie als de speler waarmee hij vergeleken wordt: Cunningham is een shooting-guard, Thomas was een point-guard maar ook voor Cunningham geldt meer gelijkenis tussen Cunningham en Thomas dan tussen Cunningham en Dumars.)
DeJuan Wright = Michael Jordan (spelen ook niet op dezelfde posities: Wright is een small-forward, Jordan was een shooting-guard maar als je je bedenkt hoe atletisch Wright is en Jordan was, en hoe makkelijk Wright vaak scoort en hoe zo'n scorer Jordan was dan ontkom je bijna niet aan deze vergelijking.)
Jason Dourisseau = Scottie Pippen (spelen wel op dezelfde positie. Dourisseau is een small-forward, Pippen was een small-forward. JD is allround, dat was Pippen ook. JD is een fenomenale verdediger, Pippen was dat ook. JD kan scoren, kan rebounds pakken. Pippen deed dat ook. Enige overeenkomsten tussen Dourisseau en LeBron James vallen niet te ontkennen: allround spel, een leider.)

Nog een vergelijking? Billy Clark = Dennis Rodman. Energieke speler, geweldige verdediger.

Maarten Bouwknecht = Danny Ainge? Stefan Mladenovic = Larry Bird?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten