Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

maandag 4 mei 2015

Prachtige drakenboot of Titanic?

De FEB is voornemens om een nieuwe ploeg (zonder promotie vanuit de promotiedivisie) toe te laten tot de eredivisie: TBG Dragons. (Top Basketball Gelderland)


Wat deze club wil juich ik toe. Gebruik maken van kennis (hbo & universiteit) op verschillende vakgebieden om een professionele club op te bouwen. Een "kader" van studenten, onder begeleiding van ervaren professionals, die een club gaan runnen met een ploeg die grotendeels gaat bestaan uit studenten. De combinatie sport & studie.


Maar gaat het lukken? De Groene Uilen lukt het niet op de manier zoals zou moeten: training vroeg in de ochtend, ontbijten, studie, training aan het einde van de middag / begin van de avond, dineren, studeren, slapen. En dit gaat zo iedere dag door.


Groene Uilen traint 2 dagen per week (in mijn ogen heel weinig, ook voor de promotiedivisie). De topsportbenadering ontbreekt. Het budget om serieus mee te doen in de eredivisie is er ook niet.


Of de Dragons hier wel in gaan slagen of dat het een draak van een avontuur wordt?


In mijn ogen is dit wéér een voorbeeld van korte termijn politiek van de FEB. Men wil te graag kwantiteit. Daardoor heeft men onvoldoende aandacht voor kwaliteit. (Zowel budgettair als sportief.)


Het budget is nog niet 100% gedekt en toch lijkt de FEB akkoord te (zijn) gaan (gegaan) met inschrijving. Waarom leert men niets van het Helderse fiasco? Waarom verwijst men de Dragons niet naar de promotiedivisie? (Of beter: de nieuwe eerste divisie.)


De indeling van de eredivisie + promotiedivisie zou als volgt moeten zijn:


combinatie divisie: Shoeters Den Bosch, b.s. Leiden, Donar Groningen, Landstede basketball Zwolle, Rotterdam basketball college, Aris Leeuwarden, bc Apollo Amsterdam, b.s. Weert, Groene Uilen Groningen, Red Giants Meppel, Binnenland Barendrecht en Cangeroes Utrecht.


Al deze ploegen spelen ieder 2x (1x uit en 1x thuis) tegen elkaar. Daarna wordt de competitie gesplitst in een eredivisie (elite A) van 4 ploegen en een promotiedivisie (elite b) van 8 ploegen.


De ploegen in de elite A spelen ieder 2x tegen elkaar, de ploegen in de elite b spelen ieder 1x tegen elkaar. Alleen de ploegen van de elite A spelen play-offs. (1e ronde best-of-5, 2e ronde best-of-7)


Mocht een ploeg (uit dit dozijn) wegvallen dan wordt deze plek NIET ingenomen door een ploeg uit de oude promotiedivisie cq de nieuwe eerste divisie (oude promotiedivisie + nieuwe inschrijvingen + eventuele weigeraars combinatie divisie)!


De DBL coördineert niet de combinatie divisie maar bestaat slechts uit de ploegen die nu in de halve finales van de play-offs spelen!   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten