Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 17 mei 2015

Gogme?

Shoeters Den Bosch heeft zich geplaatst voor de finale. Dit ging niet zo heel makkelijk. Er was 1 verlenging van game 7 nodig.

Landstede basketball Zwolle had in het eerste kwart een ruime voorsprong genomen, maar deze werd deels teniet gedaan. Stand na het 1e kwart: 21 - 25.

In het tweede kwart was Shoeters overduidelijk de beste ploeg. Een 25 - 5 balans in het tweede kwart leidde tot een 46 - 30 ruststand.

In het derde kwart wist Landstede nauwelijks terug te komen in de wedstrijd. Stand na dit kwart: 61 - 48 (kwartstand: 15 - 18).

Maar in het laatste kwart gaven de Hammers alles. Kort voor het einde van het laatste kwart stond de ploeg op voorsprong 67 - 70. In de laatste seconden, met balbezit voor Shoeters, werd er geen P gemaakt door Landstede. Waarom? Ik zou dat wél gedaan hebben. Of zorg er dan op zijn minst voor dat schutters geen ruimte hebben.

In de zoemer scoorde Curry een driepunter. 70 - 70. Verlenging. De scheidsrechters gingen volgens mij gruwelijk de mist in aangezien Curry voor hij schoot met een voet op de zijlijn stond.

Shoeters was, dankzij het hervonden vertrouwen, in de verlenging oppermachtig. Eindstand: 87 - 77.

Zeer triest was het "Het is stil aan de overkant" wat gedraaid werd van een cd! Nóg zieliger was het traditionele wangedrag van het publiek: reclameborden op het veld gooien. Het is weer carnaval hè?

Donar speelt op dinsdag 19 mei de eerste wedstrijd van de finale in Den Bosch. Op donderdag 21 mei is de tweede wedstrijd van de finale in Groningen. Shoeters heeft in deze serie het zogenaamde theoretische thuisvoordeel. Donar zal haar thuiswedstrijden moeten winnen. Dan volstaat 1 overwinning in de Bosche Maaspoort.