Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 14 mei 2015

Donar Groningen tra la la la la

Wéér een stap dichter bij titelprolongatie. Wéér een stap dichter bij het pakken van de dubbel (landskampioenschap + nationale beker). Ja Keessie V. jij had natuurlijk verwacht dat Donar al lang niet meer zou spelen in de play-offs. Skelin is immers volgens jou een slechte coach die weinig tot niets presteert?!

Keessie V. is overigens niet de enige. Figuren die zichzelf kenners durven te noemen én/óf die door anderen kenners worden genoemd, voorspelden dat de finale zou gaan tussen Den Bosch (1) en Leiden (2).

Nou ... ze kunnen de naam van de sleutelstad nu veranderen in Lijden! Wéér geen prijs dit seizoen. Och och och wat jammer nou toch. :) Je krijgt wat je verdient. En met die aanstellerij verdient die club geen prijs. Ze mogen de sportiviteitsprijs in ontvangst nemen (Niet dat ze die dan terecht zouden krijgen maar dan is des te duidelijker dat ze niet serieus worden genomen.) Wellicht dat er in hun nieuwe hal dan een prijzenkast komt waar zo'n mooie beker een goed plekje kan krijgen.

Het is maar goed dat ze op het strand al een schaalmodel hadden gebouwd (zandcasteel) want een prachtige topsporthal is voorlopig een luchtcasteel!

De wedstrijd was grotendeels niet om aan te zien maar ... met een 77 - 71 winst hebben we ons wél geplaatst voor de finale! Tot grote frustratie van de drie NCIO. Wat floten die weer dramatisch. En, hoe meer het publiek zich tegen hen keerde (terecht), hoe meer ze in het nadeel van Donar gingen fluiten.

Clark kreeg heel goedkoop én ook nog eens ten onrechte een technische fout. De Leidenaren hadden er vele moeten krijgen, maar het gezeik en geval (flopping) werd niet bestraft. Het is een grof schandaal. En het ergste is nog wel: ze krijgen hiervoor van de NBB en FEB waarschijnlijk een dikke veer in de poeperd!

A.s. dinsdag is de eerste wedstrijd van de finale. Tegen wie we moeten spelen, en of dit een uit of thuiswedstrijd zal zijn, is nog niet bekend. Shoeters Den Bosch en Landstede basketball Zwolle spelen zondagavond om 20:00 uur de beslissende 7e wedstrijd van hun halve finaleserie. Zwolle won vanmiddag, in haar eigen hal, met 78 - 68 van de Bosche ploeg.

Na de wedstrijd van vanavond sprak ik nog kort met Jason Dourisseau. Hij had in Duitsland een contract voor 1 seizoen, en is op dit moment dus transfervrij. Tot op heden is hij nog niet benaderd door het bestuur van Donar (met de vraag of hij zou willen terugkeren en zo ja, tegen welke voorwaarden). Wellicht wacht het bestuur af of JD als Nederlander gecontracteerd kan worden. Maandag 18 mei vindt het examen van de cursus Nederlands (om Nederlander te kunnen worden) plaats. Hopelijk zal Jason hiervoor slagen.

J. lijkt wel terug te willen keren. Ik zie hem graag terugkomen als speler van Donar! (En ben hierin vast niet de enige.) Voor zijn verloofde (aanstaande echtgenote) is dat praktischer met het oog op haar werk (in Groningen).

De tijd zal uitwijzen of Donar meer en meer een 'blue collar' kampioensploeg kan worden, die een dynastie weet op te bouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten