Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 16 mei 2015

Finaledagen in Zwollywood

Zaterdag 16 en zondag 17 mei worden in Zwolle de finaledagen gehouden. Dit betekent dat er wordt gespeeld om de kampioenschappen van de landelijke divisies met uitzondering van de vrouwen eredivisie (na een spannende play-offs finaleserie ging de titel naar Batouwe uit Bemmel), de mannen under 24 ook wel de Dutch talent league genaamd (Zwolle sloot de competitie af als nummer 1 maar schijnt zich volgens azijnpissers geen kampioen te mogen noemen) en de mannen eredivisie (op zondag 17 mei spelen om 20:00 uur Shoeters Den Bosch en Landstede basketball Zwolle wedstrijd 7 van hun halve finaleserie. De winnende ploeg speelt in de finale tegen de regerend landskampioen, het Groningse Donar. Op dinsdag 19 mei begint de finaleserie.).

Het programma:

Zaterdag 16 mei
Vrouwen U20: Jolly Jumpers - Landstede Basketbal (12.30 uur)
Vrouwen Promotiedivisie: U.S. - Almonte (15.00 uur)
Mannen Eerste Divisie: De Wit-Grasshoppers - Lokomotief (17.30 uur)
Mannen Promotiedivisie: De Groene Uilen - Red Giants (20.00 uur)
Zondag 17 mei
Mannen U16: Lokomotief - BC Apollo Amsterdam (12.30 uur)
Mannen U14: BC Apollo Amsterdam - BS Leiden (15.00 uur)
Mannen U18: Landstede Basketbal - Waterland Basketbal (1730 uur) 
De aandacht gaat van mijn kant uit naar de finales op zaterdag en dan vooral die van de promotiedivisie. U.S. vs Almonte en Groene Uilen vs Red Giants. In beide finales ontmoeten de nummers 1 en 2 van de reguliere competitie elkaar. Geen verrassingen dus in de final four. Weliswaar verloor U.S. haar thuiswedstrijd tegen de Groene Uilen (10 punten) maar de marge was na de uitwedstrijd groot genoeg (in Groningen won U.S. met 30 punten verschil). 
In het reguliere seizoen wonnen de finalisten een of meerdere keren van elkaar. U.S. en Almonte troffen elkaar 3x. U.S. won 2 van de 3 confrontaties. Groene Uilen en Red Giants ontmoetten elkaar 2x. Beide ploegen wonnen een wedstrijd. Op doelsaldo was Groene Uilen beter. 
Welke ploeg er ook kampioen wordt van de promotiedivisie. Geen van de clubs schijnt van plan te zijn om te promoveren naar de eredivisie. Dat vind ik verstandig. 
Als je kijkt naar de verschillen tussen de ploegen die het minst presteren in de eredivisies en de ploegen in de top 4 van deze competities dan zijn de verschillen gigantisch groot. Terwijl ik denk dat (ik zie de vrouwen eredivisie niet meer) de top van de promotie divisie van hetzelfde kaliber is als de laagste geklasseerde ploegen van de eredivisie. 
Daarom zeg ik nog maar eens ... maak de eredivisie(s) kleiner. Plaats de tob van de eredivisie in een nieuwe divisie samen met de top van de promotiedivisie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten