Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 24 mei 2015

Slimheid?

We kwamen in de tweede helft op een achterstand van 5 punten. Daarmee leek een "stunt" haalbaar maar ... fouten stonden succes in de weg. Ik doel niet op persoonlijke fouten (hoewel die ook werden gemaakt) maar op verkeerde keuzes (schot of pass), te slap of op zijn minst niet goed (bijvoorbeeld verkeerde positie) verdedigen én slecht rebounden. Extra fouten: onjuiste beoordelingen van de scheidsrechters die vaak in ons nadeel uitvielen.

Opnieuw kwamen we al vroeg in de wedstrijd op achterstand, en die wisten we ook dit keer niet goed te maken. Waarom niet beginnen met een starting-five: Jeter, Mladenovic, Clark, Sanchez & Koenis?! Laat dan Bouwknecht, Cunningham, Veenstra en Bekkering van de bank komen In plaats van Jeter, Clark, Sanchez & Koenis en vervang later Mladenovic weer door Sanchez (die dan op de 3 gaat spelen). Als je later Clark weer in brengt (in plaats van Veenstra, zodat Sanchez weer kan opschuiven naar de 4) dan geef je de spelers meer rust én voorkom je grotere achterstanden als gevolg van zwakke optredens.

In de finaleserie komt het in wedstrijd vaak voor dat spelers niet het gewenste niveau halen maar tóch mogen blijven staan. Ze worden niet gewisseld. Voor mij onbegrijpelijk dat Veenstra (die het in het reguliere seizoen toch heel behoorlijk deed) noch Mladenovic (die tegen Leiden toch een paar goede wedstrijden had gespeeld én ook in de eerste wedstrijd tegen Den Bosch goed was ingevallen) ook maar 1 seconde mogen invallen.

Als het nou zo zou zijn dat de spelers die wél in actie komen goed presteren, oké. Maar dat is helaas niet het geval. Wat daar als extra tegenvaller bijkomt: de ploeg (de actieve spelers) straalt (stralen) te weinig fanatisme uit. De heilige wil om te winnen valt niet van het spel af te lezen. Net alsof iedereen zich er al bij heeft neergelegd dat deze finale verloren gaat worden, wellicht met 4 - 0.

Zo af en toe is er een opleving, maar het enthousiasme wat je dan op de vloer ziet (vlak voor het succesje wordt geboekt) lijkt te veel een act voor de bühne. Hoe is dit in het spel geslopen? Tot en met de bekerfinale was hier geen sprake van. Het is in de play-offs begonnen. Waarom zijn we nu (ogenschijnlijk) lang niet meer zo gedreven als eerder in het seizoen?

De stand in de finaleserie is dus nu 3 - 0. Op dinsdag 26 mei wordt de vierde wedstrijd van de finaleserie gespeeld.

Of de scheidsrechters dan weer zo'n forse stempel op de wedstrijd gaan drukken? Ja! En los van ons matige spel denk ik wel dat het optreden van de scheidsrechters uiteindelijk doorslaggevend is geweest. We moeten het onszelf alleen verwijten dat we de arbitrale dwalingen zo'n grote impact laten hebben. Als we doen wat we moeten doen dan verliezen we niet, ondanks de scheidsrechters.

Want ... in het eerste kwart kregen de Shoeters al 10x de mogelijkheid om een open schot (driepunter) te nemen. Daarvan waren 4 schoten raak. Stand na 1e kwart al 20 - 10.

Qua rotatie ging het opnieuw mis. En ook deze wedstrijd wist Reggie Johnson flink te profiteren. Hij doet een beetje denken aan een van zijn voorgangers: Riley Smith. Want ook Reggie staat veelvuldig te kamperen in de bucket.