Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 16 mei 2015

Yannick Franke naar Donar?

Op het gastenboek van Leiden las ik dat iemand (hij/zij is inmiddels verwijderd van dit gastenboek) had geschreven dat Yannick Franke een voorcontract heeft getekend bij Donar. Het bericht wordt door anderen als onzinnig bestempeld. Het tekenen van een voorcontract zou, omdat het seizoen nog niet ten einde is, verboden zijn.

Of het bericht onzinnig is weet ik niet. Het verrast me in eerste instantie (zou een terugkeer naar Leiden verwachten) maar lijkt bij nader inzien helemaal niet zo vreemd.

Maar over de uitspraak dat het niet zou zijn toegestaan: de play-offs zijn nog gaande. Echter, de werkgever van Yannick Franke (Rotterdam basketball college) werd in de eerste ronde van de play-offs uitgeschakeld (door Landstede basketball Zwolle). Franke is derhalve vrij om te gaan en staan waar hij wil. Als een andere club nu al bezig is met het nieuwe seizoen dan mag hij rustig zijn akkoord geven aan deze club.

De vader van Yannick Franke (Rolf Franke) speelde ooit onder Ton Boot. Franke, bij Den Helder vooral een aanvaller / schutter (die in het seizoen 1997/1998 met zijn voet op de lijn stond bij de afzet maar tóch een driepunter maakte volgens de scheidsrechters), werd mede hierdoor een betere teamspeler én verdediger.

Als Yannick Franke ook internationaal een goede speler wil worden dan is het bevorderlijk voor zijn ontwikkeling om een coach te hebben die de focus legt op verdediging en teamspel. Ivica Skelin is zo'n coach.

Franke is jong (18 jaar) maar zou bij Donar waarschijnlijk wel een serieuze kans krijgen. Dat is bij Leiden wellicht niet zo. (Daarom vertrok hij vorig jaar ook naar Rotterdam. De huidige coach van Leiden (Eddy Casteels) lijkt ook weinig speelminuten beschikbaar te hebben voor jonge spelers.

Donar heeft denk ik ook wel baat bij Franke. Hij is een goede aanvaller, een jonge Nederlander (goed voor de toekomst van de club). Komt niet van Leiden (zoals een optie als Worthy de Jong) wat denk ik gunstiger is voor de groepsdynamica.

Franke met Donar Europa in? Zo mooi zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten