Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 21 mei 2015

De ene na de andere

Wat?! De ene na de andere ??? Waar doel je op? Je vraagt het je wellicht af. Antwoord: slechte beslissing. In diverse (veel) gevallen zelfs domme beslissingen.


Het verschil in de eindstand was 9 punten. Donar kwam in het derde én vierde kwart (verschillende momenten) zelfs goed terug (en bleef dan een tijdje op een achterstand van een paar punten) maar zat eigenlijk geen moment in de wedstrijd. En dát door eigen schuld.


Ik heb er voor de play-offs nog iets over geschreven. Is het wel zo wenselijk om Ross Bekkering in (of vlak voor) de play-offs te laten terugkeren als actieve speler? Zoals het nu lijkt: nee!


Voorop gesteld: Ross is een sympathieke, trouwe en hard werkende speler die het beste over heeft voor het team. Maar ... hoe graag hij het ook wil hij levert nu geen nuttige bijdrage aan het teambelang. Hij zou, met alle respect, tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen. Wat hij nu laat zien zal hem waarschijnlijk teleurstellen. Zwaar teleurstellen. Begrijpelijk (dat is de trots van een topsporter) maar niet terecht.


Hij durft niet 100% te gaan, te geven. Hij speelt met angst en twijfel en dat is nooit goed. Zeker niet in de play-offs. Je moet een "over mijn lijk" mentaliteit hebben. Iedere actie is do or die.


Dat Bekkering helaas niet kan brengen wat nodig is, heeft invloed op de 'chemistry' van het team. Waar we eerder in het seizoen een TEAM waren, een werkwijze waarmee we de beker wisten te winnen, daar zijn we nu een verzameling individuen!


Het was in deze finaleserie het tweede duel op rij waarin we collectief hebben gefaald. Nou ja ... de ene speler was er meer debet aan dan de andere (sommigen speelden nauwelijks: Stefan Mladenovic en Thomas Koenis).


Maarten Bouwknecht zat niet lekker in de wedstrijd. Het is geen verwijt aan deze jonge, nog onervaren (met play-offs), speler. Zo leed hij regelmatig balverlies. Op de momenten dat Stefan Mladenovic speelde (soms als vervanger van Bouwknecht maar ook als invaller voor Cunningham en Jeter), leed hij beduidend minder balverlies.


Stefan M. verdedigde ook beter (dichter op de man). Waarom laat de coach hem zó weinig spelen?


Waarom speelde Thomas Koenis zo weinig? Terwijl we ook in deze wedstrijd veel minder rebounds pakten dan de tegenstanders? En waarom speelde Bas Veenstra (hoe jong en onervaren hij ook is) helemaal niet?


De arbitrage was wederom waardeloos maar dát is niet de reden waarom we deze wedstrijd verloren. We moeten op het veld en langs de lijn ook uitkijken met de manier waarop we onze irritatie uiten. Skelin ontplofte, en kreeg daar een T voor. Gezien de nieuwste regels (verbod op theatraal protesteren) terecht. Gevoelsmatig onterecht aangezien de Boschenaren maar mochten blijven miepen. Maar zij doen het rustiger, zeg maar "beleefder".


Wat we fout deden? Het loopt zowel aanvallend áls verdedigend niet! In de aanval is het positiespel, de 'spacing', niet goed verzorgd. De passing is slecht (onzuiver, verkeerde opties, te laag tempo). In de verdediging is de rotatie niet goed, zetten we man - to - man veel te weinig druk (verdedigen op te grote afstand) waardoor we zowel op de perimeter (driepunters) als in de bucket te veel open schoten weggeven.

Een groot probleem is de mentaliteit. We stralen veel te weinig fanatisme uit. Daarbij lijken we te bezwijken onder de druk van het moeten winnen. Zo missen wij vele vrije worpen terwijl de tegenstanders (ondanks alle herrie) wél trefzeker zijn.


Gevolg? Een tweede rode bolletje. Waar we al op twee groene bolletjes (of groene kruisjes) hadden moeten staan. Hopelijk lukt het ons om dit helemaal om te draaien anders gaat dit een héél korte finaleserie worden.
Oh nog iets: Lance Jeter lijkt het conditioneel te zwaar te hebben. In de fases waarin hij speelt moet hij het team dragen (als hij niet speelt zakt het niveau soms ver weg) maar ... het rendement van zijn speelminuten is te laag. Dit zou veel hoger zijn als hij wat minder speeltijd heeft. Gebruik de bank beter. Hoe gebruikelijk het ook is om in de play-offs met een kleine rotatie te spelen. Als het niet goed werkt, moet je aanpassingen doen. Op dit moment verzuimen we dat. Waarom? I don't know!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten