Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 4 mei 2015

Wat is het waard?

Dit betreft geen tv-programma over kunst of iets dergelijks. Maar, zoals je waarschijnlijk al verwacht hebt, dit verhaal heeft betrekking op (doorlopende) contracten.


Enkele weken geleden werd bekend gemaakt dat de Leeuwarder basketballclub Aris de contracten met de Nederlanders Nigel van Oostrum en Quincy Treffers met beide spelers voor de duur van 1 seizoen (dus tot en met het seizoen 2015/2016) heeft verlengd.


Vandaag is bekend gemaakt dat Aris en Tom Simpson (de coach van het seizoen 2014/2015) hebben besloten uit elkaar te gaan. Lees hier meer. Je kunt overigens hier een wat andere verklaring lezen.


Waar zouden Nigel van Oostrum en Quincy Treffers vanuit zijn gegaan toen zij hun nieuwe contracten tekenden? (Of is er nog slechts sprake van een mondeling akkoord? (Juridisch gezien is dat overigens wél bindend.))


Wat als Van Oostrum en Treffers nu, vanwege een mogelijk onzekere toekomst, besluiten om te vertrekken bij Aris?


Wie is de beoogde opvolger? Ferry Steenmetz (eerder coach van Rotterdam basketball college)?


Mochten Van Oostrum en Treffers besluiten om hun nog redelijk verse contracten te ontbinden dan zou ik, als Donar de Nederlandse spelers behoudt die ik graag zie terugkeren (Bekkering, Bouwknecht, Cunningham, Koenis, Mladenovic en Veenstra), Quincy Treffers graag naar Donar zien komen.


Van Oostrum zie ik, als Valentijn Lietmeijer terugkeert als speler van Donar, als min of meer overbodig. (Te veel spelers voor de posities waarop hij kan spelen.)


Dat geldt, als Donar en Craig Osaikhwuwuomwan eventueel uit elkaar gaan, niet voor Treffers. Hoewel ook Treffers een speler is die risico's met zich meebrengt zie ik in hem een speler die het team sterker kan maken. (Deed het bij Den Helder Kings goed. Speelde tegen Donar een behoorlijke tweede wedstrijd in de 1e ronde van de play-offs.) Craig O. is een grote forward. Minder een speler als Koenis (center) en Bekkering (power-forward) die sterk is onder de borden. Treffers is een power-forward/center.


Treffers lijkt mij goedkoper dan Ryan Watkins én dat Treffers een Nederlander is, is ook een belangrijke pré! Dat zou als Jason Dourisseau terugkeert als Nederlander mogelijkheden bieden om 4 goede USA-spelers te contracteren (de 4 USA-spelers die de club nu onder contract heeft?).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten