Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 18 mei 2015

De toekomst van de Groene Uilen?

In een artikel in het Dagblad van het Noorden staat iets over de twijfel bij Hans Nieboer over zijn toekomst bij de Groene Uilen.

Nieboer, die zaterdag 16 mei jl. voor het tweede seizoen op rij kampioen werd van de promotiedivisie, heeft ambities om een eredivisieteam te leiden. Groene Uilen heeft die ambitie niet. (Of ziet onvoldoende mogelijkheden om het te realiseren.)

In het artikel wordt gesproken over kansen bij Donar (als assistent-coach?) of Aris (hoofdcoach?). Een analyse van beide scenario's:

1. Donar: het kan zorgen voor de mogelijkheid dat spelers trainen mét Donar én de Groene Uilen, en dat ze wedstrijden spelen voor de Groene Uilen (en wellicht af en toe voor Donar). Of voor de mannen eredivisie en mannen promotiedivisie dubbele licenties worden afgegeven weet ik niet. Je mag je afvragen in hoeverre het gunstig is voor de ontwikkeling van bepaalde (jonge) spelers om te trainen met Donar maar te spelen voor Groene Uilen. Ze (Maarten Bouwknecht en Bas Veenstra) lijken te goed voor dat niveau. Dan zou het voor hen nog beter zijn om te spelen voor Aris.

2. Aris: wanneer de spelers die de ambitie hebben om in de eredivisie te spelen de overstap maken naar Aris en de anderen actief blijven in de promotiedivisie dan past dat denk ik beter bij de clubcultuur. Groene Uilen is een studentenclub zonder topsportmentaliteit. Jammer! Want het zou zo mooi kunnen zijn om topbasketball en studie te combineren. (Wat ze in Gelderland (TBG Dragons) willen gaan doen.) Aris is een club die wél in de eredivisie wil spelen maar die niet de ambitie lijkt te hebben om tot de (sub)top te behoren. Zo lang de FEB niet de beslissing neemt om de eredivisie anders te gaan indelen dan nu het geval is, biedt het (jonge) spelers de mogelijkheid om te groeien op eredivisieniveau. Wellicht dat Aris wél kiest voor een combinatie werk/studie & basketball? Dus, dagelijks trainen in plaats van 2x per week.

In mijn ogen dient er hoe dan ook een schakel te zijn tussen de jeugdopleiding (Donar) en de eredivisie. Het lijkt er op dat de under 24 eredivisie niet de juiste schakel is. Dit schijnt op dit moment gewoon een competitie te zijn die de under 20 competitie heeft vervangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten