Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

vrijdag 15 mei 2015

Mohamed Kherrazi

Er zijn Donar - fans die graag zien dat het bestuur van de club Worthy de Jong (speler van b.s. Leiden) contracteert als speler van Donar.


Ikzelf ben daar geen voorstander van: De Jong is een solist, forceert vaak, grossiert in turnovers. Als je al een Nederlandse speler van Leiden zou willen overnemen, dan zou ik kiezen voor Mohamed Kherrazi.


Kherrazi gaf na de uitschakeling in de play-offs aan dat je met aanvallend basketball (daar koos de club voor, en daarom moest coach Van Helfteren worden vervangen door coach Casteels) geen kampioen wordt. Leiden toonde aan geen team te zijn. Het was dit seizoen een groep spelers. Weliswaar spelers met veel technische vaardigenheden maar ... het wordt niet voor niets individuele klasse genoemd. Het waren allemaal individuen, geen eenheid.


Goede verdediger, fysiek sterk, inzetbaar op beide forward posities (small-forward en power-forward), sterk in de aanvallende rebound. Typeringen die op Kherrazi van toepassing zijn (mijns inziens).


Nou is het riskant om na Bekkering, Cunningham en Wright nóg een speler van Leiden aan je selectie toe te voegen. Aan de andere kant, het aantal zou dan op 4 komen. Wanneer Arvin Slagter gebleven was (hij maakte afgelopen zomer de overstap naar Shoeters Den Bosch) zou het aantal nu ook 4 zijn.


Het vormen van een goede kern van Nederlandse spelers is erg belangrijk. Bij deze is er een naam toegevoegd aan de 'long list' van kandidaten om Donar te komen versterken.

2 opmerkingen: