Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

woensdag 13 mei 2015

Game 6

Donderdag 14 mei 2015, Hemelvaartsdag, de dag waarop de zesde wedstrijd van de halve finaleserie Leiden vs Donar (in het kader van de play-offs van het seizoen 2014/2015) wordt gespeeld.

Het is dé dag waarop Donar zich moet plaatsen voor de finale. Eigenlijk had Donar op dinsdag 12 mei al de finale moeten bereiken (het lukte niet om dit op zaterdag 9 mei te doen aangezien Donar op zaterdag 2 mei wedstrijd 1 van deze serie verloor). Maar een zeer slecht spelend Donar faalde jammerlijk. (Understatement.)

Donar speelt op donderdag 14 mei thuis (en dat is toch een belangrijk voordeel: Donar en Leiden winnen regelmatig van elkaar maar de overwinningen worden vaak geboekt in eigen hal). Op donderdag is het Hemelvaartsdag. Donar is de god van de donder. Vikingen spreken over de hemel in de term Walhalla. Fans van Donar smachten naar het hemelse gevoel van euforie: de finale bereiken wat betekent dat de kans op titelprolongatie nog altijd levend is. Én dat de club in het tweede opeenvolgende seizoen de dubbel (landskampioenschap + nationale beker) pakt.

Het winnen van de dubbel (dit lukte Donar dus vorig jaar (seizoen 2013/2014)) is redelijk uniek. Pas voor de 3e keer in de geschiedenis van het Nederlandse basketball lukte het een club. Donar is de club die dat presteerde.

De vorige twee keren dat het gebeurde waren geen opeenvolgende seizoenen. Als het Donar lukt om dit seizoen de dubbel te winnen zijn zij dus de eerste club die 'back - to - back' de twee belangrijkste prijzen van het Nederlandse basketball verovert. De derde prijs die je kunt winnen (de Supercup) is qua status de minst aansprekende.

Leiden leek, na game 4 (waarin Donar op een 1 - 3 voorsprong kwam), aangeslagen. Hoewel ze in interviews (en op een persconferentie) uitspraken vol goede moed te blijven en er alles aan te doen om game 5 (die werd gespeeld in Leiden) te winnen. Nou, dat is ze dinsdag 12 mei gelukt.

Het is aan Donar om er alles aan te doen dat op zaterdag 16 mei game 7 wordt gespeeld. Niet nog een keer in dit seizoen naar Leiden. Maar wel a.s. dinsdag (19 mei) naar Den Bosch óf (daar gaat mijn voorkeur naar uit) een wedstrijd in Groningen tegen Zwolle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten