Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 1 november 2017

Antwerp Giants vs Donar [LIVEblog]

Mogelijk is dit een sleutelwedstrijd. Bij winst doet Donar in ieder geval goede zaken. Plaatsing voor de 2e ronde komt dan dichtbij.

Kwartstanden:
  1. 22 - 18
  2. 41 - 42 (19 - 24)
  3. 58 - 58 (17 - 16)
  4. 78 - 77 (20 - 19)
Helaas ... of er in de slotseconden geen mogelijkheid was om de ring aan te vallen in plaats van te schieten durf ik vanaf mijn bank niet te beoordelen. Hoe dan ook: wij verliezen deze spannende wedstrijd.

Stand nu:

1. Le Portel 3 gespeeld, 2 gewonnen, 1 verloren, doelsaldo +60
  2. Donar 3 gespeeld, 2 gewonnen, 1 verloren, doelsaldo +33
  3. Antwerp Giants 3 gespeeld, 2 gewonnen, 1 verloren, doelsaldo -7
  4. Bosna 3 gespeeld, 0 gewonnen, 3 verloren, doelsaldo -86

N.B.: de resultaten tegen Bosna zullen, zo vermoed ik op basis van het vorige seizoen, komen te vervallen.

Nog 7 seconden. Time-out Donar: 78 - 77.

Nog 16 seconden. Nog altijd 76 - 77.

Nog 20 seconden te spelen: 76 - 77. Hup Donar!

De laatste minuut is ingegaan. De stand is nu 76 - 74. Kom op Donar!

We blijven er in de hangen maar zitten nog steeds in de wurggreep. Dat is deels onze eigen zwakte. Wij komen tekort omdat wij bepaalde details niet goed uitvoeren: niet scherp in de verdediging, schoten (o.a. vrije worpen) gaan mis. De vrije worplijn heeft niet voor niets 'charity stripe'. Ofwel ... het zijn cadeautjes die jij moet uitpakken. Zowel het team áls de individu (speler) dient op dit niveau minstens 75% raak te schieten. Gevoelsmatig zeg ik: dat percentage halen wij niet in deze wedstrijd. Misschien als team wel maar niet alle spelers.

In de slotseconden van de drie kwarten die tot nu toe zijn gespeeld is het namens Donar steeds Gipson die zorgt voor scores die ons in de wedstrijd brengen/houden.

Evan Bruinsma speelt, zoals vaker het geval is, een zeer nuttige wedstrijd. Hij toont zich tot nu toe in dit seizoen een vaardige opvolger van Chase Fieler. Ik zou het overigens geweldig vinden als Bruinsma een Nederlander is geworden én wij Fieler kunnen verleiden tot een terugkeer bij Donar!

Het blijft moeizaam verlopen. Dat is geen schande. Ondanks dat het Europe cuptoernooi qua niveau het laagste is van alle 4 Europese bekercompetities, is dit niveau hoog als jij het afzet tegen het niveau in de DBL.

Wij tonen veerkracht. En dat is een prettige constatering. Het is ook iets wat nodig is, een onmisbare kwaliteit!

In het tweede kwart liep, in de eerste 6 à 7 minuten, de achterstand steeds verder op. De marge ging naar de 10 puntengrens. Dit omdat de thuisploeg veelvuldig succesvol was met 'drives': scores + bonusvrije worpen. Én omdat wij geen hoog percentage rake schoten behaalden.

Maar ... in de laatste 2 à 3 minuten voor rust ging het beter draaien. 'Drives' + bonus vrije worpen (zelfde wapen als de Giants hanteerden) en driepunters zorgden dat wij erop én erover zijn gegaan. Ook al is de voorsprong met 1 punt minimaal. Het geeft de supporters moed voor de tweede helft.

Ik heb het 1e kwart bijna niet gezien. Kwam thuis toen er nog ongeveer 1 minuut te spelen was. Wél is mij in die fase al duidelijk geworden dat wij nog niet lekker in de wedstrijd zitten.

Dat beeld is in het 2e kwart tot nu toe helaas nog niet gewijzigd in mijn ogen.