Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 14 november 2017

Donar vs Bosna [VOORBESCHOUWING]

De 5e speelronde. De laatste 2 rondes staan op het punt van beginnen. Donar speelt deze laatste 2 wedstrijden beiden thuis. En thuis is in dit geval gewoon in MartiniPlaza.

Dit is de huidige stand:
  1. Le Portel 4 gespeeld, 3 gewonnen, 1 verloren (van Donar in Leek), 7 punten 
  2. Antwerp Giants 4 gespeeld, 3 gewonnen (o.a. van Donar in Antwerpen), 1 verloren (van Le Portel), 7 punten 
  3. Donar 4 gespeeld, 2 gewonnen (Le Portel thuis, Bosna uit), 2 verloren (Le Portel uit, Antwerpen uit), 6 punten 
  4. Bosna 4 gespeeld, 0 gewonnen, 4 verloren, 4 punten 
De resultaten tegen Bosna zullen NIET worden geschrapt aangezien alle poules bestaan uit 4 ploegen. De nummers 1 én 2 van iedere poule gaan door naar de 2e ronde. In deze 2e ronde zijn er ook 8 poules. De overige 16 ploegen komen uit het Champions League toernooi

Beide wedstrijden uit de 5e ronde worden woensdagavond gespeeld. Antwerp Giants speelt thuis tegen Le Portel (een duel om de koppositie), Donar speelt (zoals gezegd) thuis tegen Bosna. Winst is voor Donar noodzakelijk om de 2e ronde te kunnen halen. 

En dan moet Donar in de laatste ronde ook nog eens de thuiswedstrijd tegen Antwerp Giants winnen (met 2 punten verschil of meer als Antwerp Giants wint van Le Portel).  

Donar moet er morgenavond voor waken om "puntengeil" te zijn. Hiermee bedoel ik dat de ploeg er op kickt om heel veel punten te maken, en ook nog eens een fors verschil op het scorebord wil zetten. Waarom zeg ik dit? Kijkend naar de wedstrijd tussen Le Portel en Bosna én Bosna vs Donar zie ik de volgende uitslagen: 
  • Bosna vs Donar 43 - 72 
  • Le Portel vs Bosna 101 - 51  
De Franse ploeg boekte dus weliswaar een ruimere zege op de Bosniërs máár deed dit in een thuiswedstrijd. Donar speelde in Sarajevo. Le Portel gaat 5 december bij Bosna op bezoek. 

Als Donar meent dat het van belang is om met 51 punten of meer verschil te moeten winnen van de ploeg uit Bosnië dan is dit een foute conclusie. Een vergissing waarmee zij zich lelijk in de voet kan schieten.

Wij moeten een goede wedstrijd spelen. Wat het resultaat (uitslag) dan wordt zien wij wel na de wedstrijd. Het zou overigens (vind ik) prachtig zijn als wij met een ruimer verschil van de Bosniërs winnen dan dat Le Portel deed. Maar dat dient dus geen doel op zich te zijn.

In geval van onderschatting (de Bosnische ploeg presteert uitermate zwak) wordt het lastig om een goede prestatie neer te zetten. Dan zal het moeite kosten om te winnen tegen een ploeg die strijdt voor haar laatste eer. (Uitspelen tegen de twee ploegen die mogelijk de 2e ronde gaan halen zorgt waarschijnlijk niet voor hoog gespannen verwachtingen (op winst) bij de Bosniërs.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten