Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 16 november 2017

Aris vs Donar [VOORBESCHOUWING]

Vorige maand sloten beide organisaties een overeenkomst die de samenwerking tussen beiden bekrachtigd. Eerder werkte Aris samen met Den Bosch (2008 - 2011).

De wedstrijd van zaterdag 18 november is de eerste van 4 ontmoetingen in de dit seizoen. Én tevens de eerste van een tweeluik. Want, de eerstvolgende competitiewedstrijd na 18 november is op 30 november. Dán spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar. De MartiniPlaza in Groningen is dan de locatie.

Aris is de huidige nummer 6 (7 gespeeld, 3 gewonnen, 4 verloren, 6 punten) en Donar de nummer 2 (6 gespeeld, 5 gewonnen, 1 verloren, 10 punten).

De kans dat Aris zich komend weekeinde in de top 4 speelt is nihil. De ploeg staat weliswaar slechts 2 punten (1 nederlaag) achter op de huidige nummer 4 maar ... de Friezen speelden 1 wedstrijd meer én verloren d.d. 26 oktober in Den Bosch met 88 - 47.

Donar zal de koppositie nog niet overnemen. Koploper Leiden pakte in de eerste wedstrijd van het seizoen met 75 - 63 de winst. Daarbij speelt Leiden dit weekend in haar eigen schaftkeet tegen Rotterdam. Winst is bijna een formaliteit.

Donar zal zaterdagavond uitgerust zijn. Of Sean Cunningham dan inmiddels weer is aangesloten bij de ploeg weet ik niet. Hij ontbrak tegen Bosna Royal wegens familieomstandigheden (gezondheidsproblemen bij de vader van Sean). In het filmpje (klik op de afbeelding) een interview met meneer Cunningham.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten