Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 12 november 2017

Donar vs Landstede [VERSLAG]

Aanfluiting

De wedstrijd was een aanfluiting. En dan doel ik niet op het vertoonde spel van beide ploegen. Hoewel dat ook niet altijd van hoogstaand niveau was.

De arbitrage was diep triest. Het publiek, maar vermoedelijk ook de beide ploegen, hoopten op een prachtige mannelijke wedstrijd. Ik deed dat in ieder geval! Er was absoluut geen sprake van. Reeds vanaf de tip-off was het pietluttig. Vooral van de twee mannen (Arnoud van Bochove & Antio Sinterniklaas). De derde scheidsrechter is een vrouw (Stephanie Dijkstra).

Of de aanwezigheid reden was voor het truttige fluiten? Nee, want Stephanie Dijkstra floot volgens mij het minst vaak voor een fout en had mijns inziens zeker de minste 'sissy calls'.

Kwartstanden:
 1. 27 - 17 
 2. 40 - 38 (13 - 21) 
 3. 63 - 53 (23 - 15) 
 4. 79 - 68 (16 - 15) 
Donar begon in de volgende samenstelling: Brandyn Curry, Sean Cunningham, Stephen Domingo, Evan Bruinsma & Thomas Koenis. (Per ongeluk werd Daan Maring genoemd als basisspeler in plaats van Thomas Koenis. Dit omdat op het scorebord in eerste instantie het lampje bij nummer 12 ging branden.)

Zie hier de stats.

De nieuwe stand:
 1. Leiden 6 gespeeld, 6 gewonnen, 0 verloren, 12 punten 
 2. Donar 6 gespeeld, 5 gewonnen, 1 verloren, 10 punten 
 3. Landstede Zwolle 7 gespeeld, 5 gewonnen, 2 verloren, 10 punten 
 4. Den Bosch 6 gespeeld, 4 gewonnen, 2 verloren, 8 punten 
 5. Apollo Amsterdam 6 gespeeld, 3 gewonnen, 3 verloren, 6 punten 
 6. Aris Leeuwarden 7 gespeeld, 3 gewonnen, 4 verloren, 6 punten 
 7. Rotterdam 6 gespeeld, 2 gewonnen, 4 verloren, 4 punten 
 8. BaL Weert 6 gespeeld, 0 gewonnen, 6 verloren, 0 punen 
 9. Den Helder Suns 6 gespeeld, 0 gewonnen, 6 verloren, 0 punten
Ik had een 79 - 74 uitslag voorspeld. Tot verbazing van iemand. Misschien omdat ik meestal uitslagen voorspel met meer punten én grotere verschillen. 

Dat de uitslag dusdanig laag was dat geen van beide ploegen de 80 punten haalde is een resultaat van redelijk verdedigen, (bij tijd en wijle) matig aanvalsspel en wellicht de kalender van Donar (tussen twee Europa cupwedstrijden in)). 

A.s. woensdag, 15 november, de wedstrijd uit het Europe cuptoernooi Donar vs Bosna. Ik verheug mij al op deze pot. (Donar tv blikt met coach en spelers terug op de wedstrijd van vanmiddag. Klik op de afbeelding voor het YouTube-filmpje.)

Dit schrijft de pers over de wedstrijd Donar vs Landstede:
Donar revancheert zich tegen Zwolle (Dagblad van het Noorden)
Donar is tegen Bosna gebaat bij geduld (Dagblad van het Noorden over wedstrijden tegen Landstede & Bosna)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten