Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 5 november 2017

Zuinige zege op strijdende Suns (Den Helder Suns vs Donar [VERSLAG])

Wij hebben met een krappe selectie een 69 - 86 overwinning op Den Helder Suns behaald. Jason Dourisseau ontbrak wegens ziekte, Daan Maring en Rienk Mast waren ook niet aanwezig (een wedstrijd met Donar u24?).

Omdat de laatste 2 ontbraken geen speeltijd voor de 4 jonge Groningers. Maar ... coach Braal en assistent-coach Van Veen kozen er voor om steeds 3 buitenlanders te laten spelen met 2 Nederlanders.

In een afgeladen volle sporthal Sportlaan waren maar liefst 16! Donar-fans aanwezig. Mij valt dat wel tegen. Ongeveer anderhalf uur rijden van de stad is tegenwoordig te lang reizen? Oh, tot de 16 fans behoren ook nog eens 5 inwoners van Den Helder. Waaronder de vriendin van Sergerio "Teddy" Gipson en de 2 kinderen die zij samen hebben.

Kwartstanden:
  1. 17 - 22 
  2. 29 - 42 (12 - 20) 
  3. 53 - 74 (24 - 32) 
  4. 69 - 86 (16 - 12) 
Voor de wedstrijd was er een vriendelijk weerzien met Tjoe de Paula (de afgelopen twee seizoenen speler van Donar). Een van de nummers die tijdens de warming-up gedraaid werd was "Sound of da police" van KRS - ONE. Het refrein "Whoop, whoop, it 's da sound of da police" bracht mij op "Tjoe, Tjoe it 's da sound of da threes". 

Wij waren vanavond in mijn ogen scherper als het gaat om het pakken van aanvallende rebounds dan tegen Antwerp Giants. Wij stonden ook minder aanvallende rebounds toe aan de tegenstanders. Maar ... de Suns zijn dan ook van een iets ander niveau dan de Giants. 

In de verdediging waren wij helaas, mijns inziens, te vaak niet zo scherp. Zo waren wij in de rotatie te traag waardoor de Suns veel ruimte kregen voor schoten. Daar profiteerde met name Tjoe de Paula van. Hij maakte in totaal 20 punten, waarvan 14 in de eerste helft. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten