Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 15 november 2017

De ambitie van Rienk Mast

Naar verluidt heeft Rienk Mast (16 jaar, center van de Donar u24 ploeg) het plan om over ongeveer anderhalf jaar zijn loopbaan als basketballer te vervolgen in de USA, en wel op Oregon State college.

Mast werd enkele jaren geleden in verband gebracht met Real Madrid. Nu zijn er personen die menen te weten dat dit geen optie meer is. En anderen menen dat hij eerst in Europa (bij een grotere club dan Donar) zijn kwaliteiten moet bewijzen voor hij naar de Beavers gaat.

Ik zeg: laat hem zich juist ontwikkelen in de NCAA. Dan kan hij, als hij daar afgestudeerd is, terugkeren naar Europa. Misschien dat hij dan speler van Real Madrid kan worden?

Nederland heeft nu eenmaal weinig te bieden aan jonge spelers die ambitieus én talentvol zijn. Er wordt geroepen dat coaches (zoals in dit geval Erik Braal) zulke jongens geen kans (lees: te weinig speelminuten) geven.

Rienk heeft met de club afgesproken dat hij meedoet aan de trainingen van het 1e. Waar mogelijk behoort hij tot de selectie van het 1e (als zij een wedstrijd spelen). Aan het begin van dit seizoen liet hij weten niet verwacht te hebben dat hij als "contractspeler" gepresenteerd zou worden.

Wellicht heeft hij het zo druk met school dat het niet te doen is om veel mee te doen aan trainingen van het 1e? Als dit het geval is, dan vind ik het niet zo vreemd dat hij er niet alle wedstrijden bij is. De u24 ploeg (DTL) heeft, ik vermoed in combinatie met het behalen van zijn diploma, prioriteit?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten