Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 11 november 2017

Groene Uilen / Celeritas vs D.A.S. (vrouwen promotie) [VERSLAG]

De Delftse All-Stars in Groningen op bezoek bij de Groene Uilen. Of eigenlijk: een ploeg die is samengesteld uit leden van Groene Uilen & Celeritas.

Voor de wedstrijd stond Groene Uilen 11e (van 12 ploegen) en D.A.S. op de 4e plaats. De ploeg uit Delft is er, met de wedstrijd van vanavond, in geslaagd om die positie vast te houden. Groene Uilen is gezakt naar plek 12 op de ranglijst.

Kwartstanden:
  1. 17 - 28
  2. 28 - 54 (11 - 26)
  3. 39 - 71 (11 - 17)
  4. 48 - 94 (9 - 23)
De uitslag is bijna een palindroom. Groene Uilen komt daarvoor 1 punt tekort. Ik voorspelde voor aanvang van de wedstrijd een 51 - 67 eindstand. Nou ... de gasten wisten veel meer punten te maken.

De bezoeksters profiteerden flink van de gastvrijheid. Alle ruimte kregen zij om te schieten van afstand. In de 1e helft wisten de Delftse meiden al 9(?) driepunters raak te schieten. Daar kwamen in de 2e helft nog zo'n 6(?) bij.

Het lukte de Groningse meiden niet om de verbetering van hun spel (in de laatste 2 minuten à 2 minuten en 30 seconden) ingezet in het 3e kwart voort te zetten in het slotkwart. Dit zou, als het wél was gelukt, misschien onvoldoende zijn geweest om de wedstrijd te winnen maar ... het is goed voor het moraal. Het helpt de ploeg om een volgende wedstrijd beter te spelen.

Dit D.A.S. speelde gewoon beter dan Groene Uilen. Aanvallend & verdedigend domineerden de All-Stars uit Delft de wedstrijd. Tactisch & technisch meer kwaliteit. Hetgeen in de score duidelijk naar voren kwam.