Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 2 november 2017

Den Helder Suns vs Donar [VOORBESCHOUWING]

Een club die het 1e seizoen van haar bestaan doormaakt tegen een club die sinds 1951 bestaat. Een club uit een stad met clubs die in totaal goed zijn voor 6 landstitels tegen een club die, ondanks verschillende financiële problemen, 6x kampioen van Nederland werd. Dit seizoen volgt hopelijk het 7e landskampioenschap!

De in de titel van dit artikel genoemde wedstrijd wordt zaterdag 4 november gespeeld. Aanvang 20:30 uur. Oorspronkelijk stond de wedstrijd gepland voor 5 november. De wedstrijd is verschoven om Donar 1 dag extra rust te geven met het oog op de wedstrijd Le Portel vs Donar die op 7 november wordt gespeeld.

LIVEstats van de wedstrijd van vanavond.

Het lijkt erop dat Sergerio "Teddy" Gipson steeds beter in de ploeg past. Het samenspel verloopt soepeler (2 wedstrijden speelde Gipson tot nu toe voor Donar). Ik hoop dat het team er in slaagt om haar kwetsbaarheid in de rebound weet weg te nemen. Antwerp Giants domineerde ons door vele aanvallende rebounds te pakken.

Met Bruinsma & Koenis zou jij wellicht verwachten dat de ploeg sterker is in rebounding. Helaas ... dat is niet altijd het geval.

De huidige stand in de DBL:
  1. Leiden 4 gespeeld, 4 gewonnen, 0 verloren, 8 punten 
  2. Zwolle 5 gespeeld, 4 gewonnen, 1 verloren, 8 punten 
  3. Den Bosch 4 gespeeld, 3 gewonnen, 1 verloren, 6 punten 
  4. Donar 4 gespeeld, 3 gewonnen, 1 verloren, 6 punten 
  5. Apollo (Amsterdam) 4 gespeeld, 3 gewonnen, 1 verloren, 6 punten 
  6. Aris (Leeuwarden) 5 gespeeld, 2 gewonnen, 3 verloren, 4 punten 
  7. Rotterdam 4 gespeeld, 1 gewonnen, 3 verloren, 2 punten 
  8. Weert 5 gespeeld, 0 gewonnen, 5 verloren, 0 punten 
  9. Den Helder Suns 5 gespeeld, 0 gewonnen, 5 verloren, 0 punten 
Begin september speelden beide ploegen een oefenwedstrijd tegen elkaar in Leek. Uitslag: 104 - 40. Gezien de agenda van Donar (woensdag 1 november gespeeld in en tegen Antwerpen: 78 - 77 verlies & dinsdag 7 november een wedstrijd in en tegen Le Portel) verwacht ik niet dat Donar in Den Helder met hetzelfde verschil zal winnen. Op een overwinning reken ik overigens wel. 

Donar heeft een bredere selectie, een diepere rotatie. Braal (coach van Donar) kan niet alleen een goed basis vijftal de vloer opstellen, maar ... kan ook 5 goede reserves inzetten. Spelers die bij diverse andere ploegen in de 'starting-five' zouden staan. Dit betekent natuurlijk ook dat hij verschillende mogelijkheden heeft om tot een goede samenstelling te komen.

Den Helder is de plaats waar Meindert van Veen (assistent-coach) jarenlang hoofd-coach is geweest van zowel mannen- áls vrouwenploegen. Hij genoot vooral bekendheid als coach van de vrouwen van Den Helder. 

Ik vind het niet positief dat Den Helder Suns aan de DBL deelneemt. De ploeg is niet competitief (zoals ook Weert). Het Nederlandse basketball heeft een competitie nodig waarin iedere ploeg per seizoen 24 (of meer) wedstrijden speelt tegen kwalitatief goede ploegen. Dat mogen wedstrijden zijn tegen 3 verschillende ploegen. Maar ... 12 leuke wedstrijden tegenover 16 - 20 potjes voor de kat d'r viool, dát slaat helemaal nergens op. Dat is zeer schadelijk voor de competitie én de sport als geheel.

Geduld? Dat is leuk gedacht maar ... gezien de keuze om de competitie niet te saneren is de kans erg groot dat dit het laatste seizoen is dat er in Nederland basketball op eredivisieniveau wordt gespeeld. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten