Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 4 november 2017

DBL 4 & 5 november

Aangezien er 9 ploegen meedoen aan de competitie, kunnen er per speelronde maximaal 4 wedstrijden worden gespeeld. Ook dit weekend zijn er 4 wedstrijden: 3 op zaterdagavond, 1 op zondagmiddag. Het was eerste zo gepland dat Den Helder Suns vs Donar op zondag gespeeld zou worden, maar beide clubs hebben overleg met elkaar gehad en de wedstrijd verplaatst naar zaterdagavond. Dit omdat Donar op dinsdag 7 november een wedstrijd voor het Europe cuptoernooi moet spelen in Le Portel, Frankrijk. De wedstrijd tussen de Suns en Donar wordt in een aparte blog besproken.

Aris (Leeuwarden) vs Leiden

De nummer 6 tegen de ongeslagen koplopers. Mijn verwachting is dat Leiden die status zondagavond ook nog heeft. Dat is best een knappe prestatie aangezien de ploeg in de voorgaande wedstrijden al heeft gespeeld tegen twee andere ploegen uit de top 4, en wel de 2 ploegen die vorig seizoen (en het seizoen daarvoor) tegenover elkaar stonden in de finale van de play-offs. De 2 ploegen die dit seizoen openden door tegen elkaar te spelen om de Supercup. Weliswaar speelde Leiden die beide wedstrijden thuis, zij wisten in die wedstrijden beter te spelen dan hun tegenstanders.

Beide ploegen hebben een krappe rotatie. De Leidse formatie heeft een sterkere basis vijf.
Aris (Kumelis, Blackman, Bunschoten, Kratch & Lufile) heeft weinig alternatieven c.q. ziet weinig alternatieven. Mladenovic begint nog wel eens in basis (soms met Kumelis, in andere gevallen met Blackman) maar op andere posities wordt weinig gewisseld. Musters komt amper in actie, en Lietmeijer nog minder. De rest ... is er om de bank warm te houden. En zij hebben trainingspakken gekregen om zichzelf warm te houden. Jij kunt er, zeker in de winter, maar beter warmpjes bijzitten.
Leiden (Love, Voorn, De Jong, Kherrazi & Vette) bezitten aanvallend meer kwaliteit. Zowel individueel als collectief gezien. De spelers zijn beter op elkaar ingespeeld.  Slechts 1 redelijke reserve (De Randamie) is voor de ploeg tot nu toe voldoende gebleken.

Den Bosch vs Rotterdam

De Bosschenaren kampen met 3 langdurige blessures (Akerboom, Bleeker & Carey). Ook in Rotterdam diverse spelers met pijntjes (Commons, Theeuwkens, Kok & Averink).

De Bossche selectie bezit meer kwaliteit en dat zal, samen met het thuisvoordeel, een overwinning opleveren zo is mijn verwachting.

Landstede (Zwolle) vs Apollo (Amsterdam)

De Zwollenaren verloren vorige week in en tegen Leiden. Hierdoor zakten zij van plek 1 naar plek 2 op de ranglijst. Apollo is de huidige nummer 5. Ondanks een forse verzwakking (vertrek Royé & De Randamie) weet de ploeg zich te handhaven in de middenmoot. In mijn ogen wordt de club daarbij enorm geholpen door de concurrentie (Aris en Rotterdam) die fors tegenvalt. Maar ... je moet zelf toch maar zien te presteren, dat doen de Amsterdammers.

Als Landstede zondag deze thuiswedstrijd wint (waar ik op reken) dan krijgen wij wel een gaatje tussen de top 4 en de rest. Want, ik reken erop dat Donar gaat winnen in en tegen Den Helder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten