Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 24 november 2017

De eerste zege is ...

Nederland mannen A-team vs Kroatië mannen A-team. Locatie: Almere.

De eerste wk-kwalificatiewedstrijd. Het spel van de oranje leeuwen was bij tijd & wijle (te) slordig. Maar ... het resultaat mag er écht zijn. Want, ondanks de afwezigheid van diverse topspelers, winnen van de Kroaten is geen makkelijk te klaren klus.

Kwartstanden:
  1. 18 - 13 
  2. 33 - 31 (15 - 18)
  3. 50 - 48 (17 - 17) 
  4. 68 - 61 (18 - 13)
Nederland, dat zelden zo'n goede sfeer had ervaren in Almere, stond het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong. De veerkracht is prima. De ploeg kwam namelijk in het 4e kwart op achterstand (50 - 54) maar de zege werd uiteindelijk toch binnengehaald: 68 - 61.

Ik vind het erg jammer dat er slechts 1 Nederlander mag worden opgesteld met een dubbelpaspoort. (In de huidige selectie overigens geen enkele Nederlander met een 'sterretje'.) Want ... ik zou, om de ploeg defensief nóg sterker te maken het fijn vinden als ook Jason Dourisseau erbij zou zijn.

Wat ik in de aanval heel graag beter zie gaan: veel minder balverlies lijden. De passing is te vaak niet goed omdat men te slordig is. Wij spelen te gehaast, denken niet goed na. Er zullen nog wel tig-redenen te bedenken zijn waarom al die 'turnovers' gemaakt worden.

Helaas speelde Nederland in Almere tegen Kroatië en niet tegen Italië. Wát had ik graag gezien dat Nederland vs Kroatië in Groningen gespeeld werd! (De coach van Kroatië is namelijk Ivica Skelin (coach van Donar van 2013 - 2015).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten