Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 27 mei 2013

Aris en DONAR

Sprak vanmorgen tijdens het boodschappen doen iemand die vertelde dat de gemeente Leeuwarden opnieuw heeft aangegeven geen nieuwe sporthal te gaan bouwen c.q. het Kalverdijkje te gaan verbouwen. Aris houdt dus het probleem dat zij haar sponsoren (businessclub) niet hetgeen kan bieden wat zij graag wil. Ook de tribunes blijven banken, en geen klapstoelen. Zo lijkt het althans.

Het budget zal hierdoor waarschijnlijk niet kunnen groeien. En, dat lijkt wel nodig. Naar eigen zeggen heeft de club nog € 150000 nodig om ook in het nieuwe seizoen in de eredivisie te kunnen spelen.

Even een vergelijking tussen de Nederlanders van beide ploegen van het afgelopen seizoen:

Dimeo van der Horst vs Dexter Hope. Beide spelers vervulden in principe de rol van back-up point-guard. Echter, Van der Horst is wat ouder (23 juni 1991 vs 30 januari 1993) en mede daardoor meer ervaren. In dat opzicht valt Van der Horst beter te vergelijken met Valentijn Lietmeijer (8 mei 1991) maar zelfs dan is Van der Horst meer ervaren. Dexter Hope valt qua leeftijd beter te vergelijken met Yannick van der Ark (12 april 1993). En dan is Dexter een meer ervaren speler. Vooral ook omdat hij meer speelminuten draait.

Rogier Jansen vs Tjoe de Paula. Beide spelers die al jaren meedoen in de eredivisie. De Paula valt echter ook wel te vergelijken met Ties Theeuwkens (shooting-guard). Beiden speelden vooral bij de kleinere clubs in Nederland. DONAR heeft ook nog Jessey Voorn (startende shooting-guard) zo'n type heeft Aris niet als het gaat om Nederlandse spelers. Hoewel De Paula regelmatig starter was.

Enzo Zwart vs Eric Peutz. Jeugdspelers die beiden weinig speelminuten draaiden.

Hicham Kherrazi vs Ties Theeuwkens. Theeuwkens is behoorlijk ouder. Kherrazi draait wat minder minuten. Toch (Theeuwkens op de positie van small-forward) zijn beiden redelijk vergelijkbaar. Beiden komen voor minder dan 15 minuten per wedstrijd van de bank.

Craig O. vs Sergio de Randamie. De Randamie is ouder, meer ervaren. Komen beiden uit Amsterdam. De Randamie werd ooit gezien als mogelijke speler van de nationale ploeg van Nederland. Craig O. is een speler van Nederland B.

Sjors Poels vs Thomas Koenis. Sjors is van 13 juli 1986. Thomas van 11 december 1989. Poels is wat meer ervaren. Ook omdat Koenis door een zware blessure ongeveer 3 seizoenen nauwelijks tot niet heeft kunnen trainen en spelen (gedurende zijn periode bij Giants Bergen op Zoom). Poels speelde in het verleden voor DONAR. En kwam daarvoor en daarna uit voor Nijmegen. Speelde ook nog een seizoen in de Belgische 2e klasse. Koenis speelde 2 seizoenen voor Den Helder (laatste seizoen niet i.v.m. een blessure), 2 seizoenen voor de Bergen op Zoomse Giants en de afgelopen 2 seizoenen voor DONAR. Als je een lijst opstelt van beste Nederlandse centers in de Nederlandse eredivisie dan worden beide spelers door toeschouwers en insiders denk ik niet op 1 geplaatst. Coaches zien denk ik beiden als back-up achter een buitenlandse center.

DONAR heeft denk ik gezien status en ervaring betere Nederlanders maar qua inbreng deden de Nederlanders van Aris het tijdens het afgelopen seizoen niet minder. Wat gaat Aris in de toekomst doen? Waar gaan hun spelers naar toe mocht de club niet doorgaan in de eredivisie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten