Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

woensdag 8 mei 2013

Hangover

It is the day after the night before! (Het is overigens niet vanwege de uitschakeling dat ik niet kan slapen. De pijn in de keel komt ook niet van het schreeuwen. Een verkoudheid (met hoestbuien) zit me dwars.)

Game 3 werd in Leiden met 68 - 64 gewonnen door de Leidenaren. Zij kregen hiermee de sleutel in handen voor de finale. Met 3 - 0 in wedstrijden schakelden ze DONAR / GasTerra Flames uit.

De Groningers probeerden het wel maar ze waren niet goed genoeg. Niet slim genoeg. Wat tijdens het reguliere seizoen fout ging, ging ook nu fout. (Slecht verdedigen, slechte aanvallen.) En wat al eerder in de halve finale serie tegen Leiden fout ging, ook nu fout. (Slecht rebounden, waarbij het slecht rebounden in defensief opzicht weer te veel punten kostte.)

Een pijnlijke aftocht. Heel pijnlijk! Maar ook geheel (Nou ja, ik had 3 - 1 voor Leiden voorspeld.) volgens de verwachting. Wisselvalligheid troef, zo kan het spel van DONAR dit seizoen het beste worden omschreven. Met veel vaker dalen dan pieken. Aanvallend en verdedigend was het slecht.

Verrassend? Niet echt. Het spel was vorig seizoen ook erg matig. Er kwamen geen versterkingen, die zo broodnodig zijn! Daarmee doet de club zichzelf en haar fans tekort.

Tijdens het seizoen kwamen Rogier Jansen, Nate Rohnert (vervanger van Maurice Miller) en Ivica Skelin (vervanger van Hakim Salem). Het is er niet slechter op geworden (de ploeg stond 3e en bleef 3e) maar ook niet beter (het spel bleef slecht!).

De komst van Jansen had geen positieve invloed op het spel van Jessey Voorn. De jonge shooting-guard moet in stelling worden gebracht. Vergelijkbaar met Ray Allen (Miami Heat). Het gebeurde niet zoals aan het begin van het seizoen wel met Miller en Van der Horst.

Ja, Ray Allen botste met een van zijn ploeggenoten (Rajon Rondo) maar de Boston Celtics presteerden wel met Allen. (Kevin) Garnett en (Paul) Pierce zetten de screens, Rondo gaf de passes en Allen schoot de ballen (driepunters) raak. Eenvoudig doch oh zo effectief.

De komst van Jansen en Rohnert leidde tot een vermindering van het aantal speelminuten voor Dimeo van der Horst. Van der Horst ging in de loop van het seizoen (na de komst van de nieuwe guards) minder presteren. Hij begon goed. In game 3 speelde hij ook behoorlijk goed. Eigenlijk had ik hem al afgeschreven, daar kom ik nu op terug. Hij heeft potentie maar moet goed gebruikt worden. (En dat is niet als small-forward!) 

De selectie zal moeten worden gewijzigd. In Studio Voetbal spreken ze vaak van doorselecteren. Eigenlijk had dat vorig jaar al gemoeten. Ja, er zijn wel wissels geweest maar niet de juiste.

Ties Theeuwkens doet zijn best, speelt in dienst van de ploeg maar komt tekort. Hij mist basketball-intelligentie. In de aanval kan hij niet profiteren van kansen (hij is alleen succesvol als hij zelf een open driepunter kan schieten), in de verdediging maakt hij domme fouten.

Jamal Boykin ging gaandeweg het seizoen steeds minder goed spelen. Zijn prestaties in de halve finale waren zeer matig.

Sergio de Randamie speelde een zeer zwak seizoen.

Michael Kingma is beter dan Kevin McCleery maar is niet de center die de ploeg nodig heeft. Hij speelde enkele goede wedstrijden maar al met al in mijn ogen te weinig. In de halve finale pakte hij te weinig defensieve rebounds. Thomas Koenis deed dat veel beter.

Ivica Skelin (coach) lijkt tactisch niets in huis te hebben. Wel maakt hij veel theater. Maar, ondanks dat Martiniplaza een theater is, daarvoor ga ik niet naar basketballwedstrijden.

Voor volgend seizoen:

* Koenis, Voorn en Van der Horst behouden (Van der Ark ook behouden)
* Jansen twijfel geval
* Stefan Mladenovic en Valentijn Lietmeyer terughalen
* Kenrick Zondervan (back-up power-forward) en Arno Bunnig (back-up small-forward) contracteren
* Berend Weijs, Jeroen van der List of Craig O contracteren als back-up center
* Een buitenlandse topper contracteren voor de positie van startende power-forward

Geen opmerkingen:

Een reactie posten