Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 25 mei 2013

Quotum

In combinatie met het verbeteren van de jeugdopleiding (Zowel van je eigen club als dat van de regio waar je gevestigd bent!) ben ik voorstander van een verdere beperking van het aantal buitenlanders én invoering van een regel dat er steeds 1 jeugdspeler op het veld moet staan.

Het afgelopen seizoen mocht een ploeg maximaal 4 buitenlanders hebben. Die mochten ook allemaal gelijktijdig spelen. Nederlandse spelers kregen dus niet bij iedere ploeg evenveel "kans".

Ik hoop op het volgende proces:
2013/2014 maximaal 3 buitenlanders waarvan er maximaal 2 gelijktijdig mogen spelen, minimaal 1 jeugdspeler op het veld
2014/2015 maximaal 2 buitenlanders die gelijktijdig mogen spelen, minimaal 1 jeugdspeler op het veld
2015/2016 maximaal 2 buitenlanders waarvan er steeds maar 1 mag spelen, minimaal 1 jeugdspeler op het veld

Er zou eigenlijk ook een regel moeten worden ingevoerd ten aanzien van buitenlanders die worden gezien als Nederlanders én het contracteren van Nederlanders afkomstig van andere clubs dan je eigen club. Ofwel: noodzaak om gebruik te maken van spelers die je zelf hebt opgeleid (Dus als vervolg op de regel 'jeugdspeler' want op een bepaalde leeftijd ben je geen jeugdspeler meer.).

Prachtig als mijn favoriete club (DONAR / Flames) zou spelen met Van der Horst, Voorn, Worthy de Jong, Rosse Bekkering en Thomas Koenis maar ... Deze jongens zijn niet in Groningen opgeleid. Bekkering geldt wel als Nederlander maar is toch eigenlijk een Canadees.

Het is ook fijn dat spelers die te oud zijn voor de jeugd van Groningen zich elders wel kunnen ontwikkelen maar ... Mijns inziens is het beter voor de jeugdopleiding (en de continuïteit van de club) als deze jongens zich in DONAR 1 kunnen ontwikkelen. Probeer het desnoods zo te organiseren dat ze speelminuten kunnen maken in een ploeg die zeg maar geldt als DONAR 2. Zonder dat de coaches van beide ploegen elkaar als het ware vliegen afvangen door te eisen dat spelers bij hun trainen.

Vorm een ploeg met spelers jonger dan 23 jaar, die uitkomt in de promotiedivisie. Sommige spelers zijn laatbloeiers. Starters zullen ze misschien nooit worden, maar voor een rol vanaf de bank zouden ze best nuttig kunnen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten