Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 21 mei 2013

Breedte & diepte

De breedtesport moet worden aangepakt! Het niveau van de jeugdopleiding moet flink omhoog. Spelers en speelsters die nu worden gekozen voor het rtc bezitten onvoldoende vaardigheden.

Beginnen ze te laat? In landen als Spanje en Servië is het niet vreemd op als kind van 4 jaar te beginnen met basketball.

Het is leuk gedacht om speelsters en spelers op een rtc vele trainingsuren te willen aanbieden, maar leerlingen beginnen op het rtc als ze zo'n 12 jaar zijn.

In de 8 jaar daarvoor moet een kind al een goede basketballopleiding hebben genoten! Dat vereist goede trainers en coaches.

Op een rtc moet daar ook sprake van zijn. En geen jongeren die een mbo-opleiding tot gymleraar volgen, en nauwelijks begrijpen hoe basketball gespeeld wordt.

Een club als DONAR/ Flames zou moeten investeren in een opleiding Basketballtrainer gegeven aan het Hanze Instituut voor Sportstudies. De huidige trainers en coaches (ook van het rtc) zouden de provincie in moeten gaan om trainers en coaches van jeugdteams beter te maken. Niet 1x per seizoen een clinic geven, nee ... frequenter lesgeven aan trainers en coaches.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten