Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 15 mei 2013

"Toekomst lijkt positief"

We zijn allemaal nog teleurgesteld over de uitschakeling in de halve finale. Dat is ook nog wel wat recent, en ligt dus nog vers in het geheugen, maar de klap (na uitschakeling in het seizoen 2011/2012 door Den Bosch) was ook pijnlijk. Het is goed om hierover het gesprek te blijven aangaan met elkaar. Zo had ik en gesprek met een bestuurslid van DONAR.)

De toekomst lijkt positief. Het budget zal naar verwachting niet groter zijn dan afgelopen seizoen het geval was maar ... dat betekent wel dat er betere spelers kunnen worden gecontracteerd zonder te hoeven werken met noodoplossingen. De selectie van het seizoen 2012/2013 werd samengesteld op basis van een begroting die later te conservatief bleek te zijn. De verwachting die er aan ten grondslag lag bleek wat somberder te zijn geweest dan de realiteit. Meer geduld hebben bij het samenstellen van de selectie had er voor gezorgd dat men spelers uit een andere prijscategorie had kunnen contracteren. We (bestuurslid en ondergetekende) hebben niet gesproken over de financiën.

De club richt zich de komende weken / maanden eerst op het vormen van een goede kern van Nederlandse spelers. Het aantal Nederlanders is nog onduidelijk omdat er 12 juni een vergadering is van de FEB en NBB waarin wordt besproken hoeveel buitenlandse spelers een club mag contracteren. Dit seizoen waren dat er 4.

Dat men dus nu nog geen buitenlandse spelers contracteert is dus o.a. vanwege onzekerheid over het aantal toegestane buitenlanders, maar ook financiële redenen liggen hieraan ten grondslag: hoe hoog is het budget (verkoop seizoenkaarten en BBC-kaarten)? Wanneer goede spelers geen contract krijgen in landen rond de Middellandse zee of in Duitsland dan zoeken ze een alternatief in België (toch meer geld dan Nederland) of Nederland. Dat zijn voor Nederland goede spelers.

De club is in ieder geval op zoek naar 2 Nederlandse forwards: 1 small-forward en 1 power-forward. Hoewel zij waarschijnlijk niet zullen starten moeten dat wel goede spelers zijn. Beter dan wat we hadden. Het is vrijwel uitgesloten dat een van de nieuwelingen Thijs Vermeulen (genoemd door o.a. iBasketball) zal zijn.

Persoonlijk hoop ik op een terugkeer van Stefan Mladenovic en Valentijn Lietmeyer in de selectie maar, ik besef dat, het zorgt er dan wel voor dat je geen 2 jeugdspelers kunt opnemen in je selectie. Als de club Rogier Jansen een nieuw contract aanbiedt, en hij dat tekent, dan blijft er nog 1 plek over voor een jeugdspeler als je kijkt naar het aantal guards: Dimeo van der Horst (point-guard), Jessey Voorn (shooting-guard), Yannick van der Ark (shooting-guard), Rogier Jansen (shooting-guard) en een nog onbekende speler (point-guard).

Toevoeging d.d. 17 mei 2013: Over Rogier Jansen en Ties Theeuwkens http://ibasketball.nl/2013/05/17/nog-geen-zekerheid-voor-rogier-jansen-en-ties-theeuwkens/

Een center die van mij mag komen, maar als Serviër misschien niet zo blij zal zijn met Skelin (Kroaat), is Nenad Kristic. Hier kan je een filmje van hem bekijken, hij is de nummer 12 van de ploeg in de blauwe shirts. http://www.youtube.com/watch?v=He4pq4BErJo  (Hij is alleen niet zo jong meer.)

Robin Smeulders hoeven we niet te verwachten. Die is voor Oldenburg te belangrijk. Speelt op een Duits paspoort. En een salaris van ongeveer € 120000 lijkt te veel voor DONAR.

Sportieve groet,

Emile

Geen opmerkingen:

Een reactie posten