Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 26 mei 2013

Coach?

Al voor het einde van het seizoen (voor onze club) werd gesproken over een nieuw contract tussen de club en interim-coach Ivica Skelin. Beide partijen willen graag met elkaar verder. Recent publiceerde Basketball+ (in hun Transaction center) dat Skelin bij DONAR/Flames blijft. (Dat zal misschien ook best zo zijn, maar een contract is tot op dit moment nog niet ondertekend. Althans, de club zelf heeft dat op haar eigen site nog niet bekend gemaakt. Ook via media als het Dagblad van het Noorden en rtv Noord heb ik hierover niets vernomen.)

Er waren op diverse gastenboeken (berichten werden binnen een dag verwijderd) ook personen die schreven dat meteen na de laatste wedstrijd van de finaleserie Leiden vs Aris door Aris' coach Erik Braal bekend zou worden gemaakt dat hij met ingang van het nieuwe seizoen de coach is van EBBC Den Bosch. Tot op heden heeft Den Bosch niet bekend gemaakt wie hun nieuwe coach is noch heeft Braal zelf aangegeven welke club volgend seizoen zijn werkgever is. Wel liet hij doorschemeren het in Friesland naar zijn zin te hebben en, als Aris volgend seizoen uitkomt in de eredivisie, te hopen dat de club weer meedoet om het kampioenschap. (Proef hieruit dat hij daar zelf wel een bijdrage aan wil leveren.)

Vandaag schreef AFZ (initialen) op het gastenboek van Aris dat hij hoopt dat Aris doorgaat en dat de coaching-staff na de zomer opnieuw aan het roer staat. Dat gun ik hem, andere Aris-fans en de club Aris van harte. Mocht om welke reden dan ook het besluit worden genomen (door een van beide partijen of door beiden) dat Erik Braal niet terugkeert als coach van Aris dan, en dat heb ik al eens eerder gezegd, zie ik Braal graag naar Groningen komen als coach van DONAR.

Voorzover dat mogelijk is. Reeds een coach gecontracteerd, beschikbaar budget enz.

Een Nederlandse coach met ervaring, die de Nederlandse competitie (en dus spelers) kent, die jonge spelers begeleid die zich goed ontwikkelen. Ik denk dat DONAR hier baat bij heeft. Of het succes van Aris min of meer eenmalig is, weet ik niet (halve finale beker, finale play-offs). Kunnen zij dat de komende paar jaar herhalen?

Leiden is de afgelopen jaren succesvol geweest. Toon van Helfteren heeft er aan bijgedragen dat Worthy de Jong en Ross Bekkering zich hebben ontwikkeld. Er is maar 1 Van Helfteren maar ik denk dat de filosofie om Nederlanders een waardige rol te laten vervullen bij meer clubs zou moeten gelden.

DONAR geeft Voorn een waardige rol. Ook Koenis speelt behoorlijk wat minuten. Maar het kan in mijn ogen nog "beter". Zeker als het gaat om jonge spelers die nog over weinig ervaring beschikken. Zoals Dexter Hope en Valentijn Lietmeijer van Aris. Want, Koenis draait al jaren mee (hoewel door een ernstige blessure zo'n drie jaar (bij Giants Bergen op Zoom) nauwelijks in actie gekomen) en Voorn ontwikkelde zich al voor zijn komst naar DONAR tot een goede eredivisiespeler en speler van de nationale mannen A-selectie van Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten