Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 24 mei 2013

Celeritas jongens under 18 vs BVG G-team

Vanavond een leuk potje basketball tussen de jongens under 18 van Celeritas en het G-team (mix van jongens en meiden) van BVG.

Celeritas is kampioen geworden van rayon Noord en zal komend seizoen uitkomen in de jongens under 18 eredivisie.

Het G-team van BVG speelt geen wedstrijden aangezien er zowel in rayon Noord als landelijk erg weinig G-teams zijn. Den Helder heeft ook een G-team, in deze ploeg schijnt een zusje van een speler van GasTerra Flames / DONAR te spelen. Zou het leuk zijn om een dubbele ontmoeting te laten plaatsvinden tussen beide ploegen? 1x in Den Helder en 1x in Groningen. Als voorprogramma van een competitiewedstrijd.

Een G-team is een ploeg bestaande uit spelers en speelsters met een verstandelijke beperking. Ofwel: het syndroom van down. Ik vind het goed, en voor deze jongeren erg leuk, dat zij ook plezier kunnen beleven aan basketball. Net als dat ik het goed vind dat er rolstoelbasketball is.

Zo'n potje basketball tussen jongeren met en jongeren zonder een beperking is sociaal wenselijk. Voor beide groepen. De jongeren zonder beperking zien dat jongeren met een beperking ook lol kunnen beleven aan sport, en daar ook alle recht op hebben. Jongeren met een beperking ervaren op deze manier vreugde van geaccepteerd worden ondanks een beperking. Helaas zijn er namelijk nog altijd mensen die mede-mensen met een beperking zo veel mogelijk buitenspel zetten.

Initiatiefnemer van dit potje basketball was de coach van Celeritas. Een van zijn spelers is de broer van een van de speelsters van het G-team. Dit meisje is al jaren een trouwe fan van Celeritas (van de ploeg van haar broer). Eenmaal op de hoogte van het G-team dacht coach Martin Dekkinga dat het een leuk idee zou zijn om zijn jongens te laten spelen met (en lees het nu niet als tegen, hoewel de ploegen niet gemengd werden) de jongeren van het G-team. Ik ben het helemaal met hem eens!

Het vriendschappelijke potje eindigde in 43 - 43, maar dat is slechts scorebordjournalistiek. Daar ging het namelijk helemaal niet om! Gezien het plezier wat afstraalde van de leden van het G-team zeg ik: voor herhaling vatbaar! BVG, vooral doorgaan met jullie G-team!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten