Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 16 mei 2013

Aris komt net tekort

De wedstrijd heb ik niet gezien (mijn computer is al een week kapot) maar dankzij NOS teletekst las ik naast de uitslag wel een kort verslag.

In Leiden nam de ploeg uit Leeuwarden dus een voorsprong maar wisten de Friezen uiteindelijk niet te winnen. Speelde Aris in een zone-verdediging? (Volgens een coach zo'n beetje de enige kans om het Leiden moeilijk te maken.)

http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=61&gameID=22123

Of dit Aris gaat voor het kampioenschap? (Dezelfde coach schreef ook dat Giants uit Bergen op Zoom ooit al tevreden waren met het behalen van de finale, en dat deze finaleserie daarom een walk-over werd.)

Misschien dat de spelers van Aris niet geïnteresseerd zijn in persoonlijke statistieken (om hun carrière te redden) maar veel meer in het winnen van prijzen. Zeker na het missen van de bekerfinale.

Misschien gunt de spelersgroep haar coach (Erik Braal) een afscheid met de landstitel.

Erik Braal was de coach van eerder genoemde ploeg van Giants Bergen op Zoom. Hij is nu meer ervaren, is mogelijk een betere coach geworden. Vergelijken is heel moeilijk. Gevaarlijk ook. Je kan zo een ploeg onderschatten en daarmee tekort doen.

Wat kan Aris a.s. zaterdag in haar eigen Klaverdijkje? Lukt het de Leeuwardenaren om een wedstrijd te winnen in Leiden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten