Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 11 mei 2014

Cashmere Wright

Volgens diverse DONAR-supporters is hij te goed voor ons. In de zin: zijn kwaliteiten als spelers zijn van een hoger niveau dan de andere topspelers in de DBL, en dus is het logisch als hij vertrekt naar een club uit de Bundesliga, een club in zuid-Europa (Spanje, Italië, Griekenland)?

Cash is zeker een goede speler. Maar ook nog een heel jonge, onervaren speler. Hij houdt zich goed in de play-offs maar dat is, zo zegt hij zelf, mede dankzij zijn teamgenoten. Ik denk dat het goed is voor zijn ontwikkeling als hij ook het volgende seizoen nog in Nederland (bij DONAR) speelt. Voorwaarde is dan natuurlijk wél dat DONAR hem kan betalen.

Wright is een snelle, soepele speler. Als point-guard zou hij, vind ik, overigens wel meer moeten 'passen'. In de aanval maken we onvoldoende gebruik van de pick & roll omdat Cashmere nogal eens te veel dribbelt. Maar ja ... daar staat tegenover dat hij voor zichzelf genoeg kansen weet te creëren, en dat hij veel scorendvermogen heeft.

Defensief redt hij het behoorlijk. Hij is geen geweldige verdediger, is niet heel snel op de voeten, zijn voetenwerk is niet zo goed maar hij heeft wel snelle handjes. Als hij contact met de bal weet te krijgen is het regelmatig een 'steal' en dan is hij goed in staat om een 'break' te lopen.

Maar goed: de finaleserie begint a.s. dinsdagavond. Daarna moeten we maar afwachten hoe de onderhandelingen gaan verlopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten