Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 3 mei 2014

Ongunstige ruil!

De final four (halve finale) van de eerste divisie: de nummer 1 van Zuid (Black Eagles uit Rosmalen) vs de nummer 2 van Noord (BVG alias BV Groningen).

Omdat de eerste divisie is verdeeld in twee poules (Noord en Zuid) hebben beide ploegen dit seizoen nog niet eerder tegen elkaar gespeeld. Dat had in het bekertoernooi gekund maar dat is niet het geval geweest. Black Eagles ontving in het bekertoernooi overigens wél een Groningse ploeg (GasTerra Flames).

De wedstrijd BVG vs Black Eagles was wel spannend maar kwalitatief niet goed. Ondanks dat er toch diverse leuke acties te zien waren. Je vraagt je mogelijk af waarom ik dan tóch stel dat het kwalitatief geen goede wedstrijd was. Nou, omdat er door beide teams slecht (lees: niet dan wel nauwelijks) werd verdedigd.

De ruststand was 55 - 50. Helaas, voor de Groningse fans, was de tweede helft van BVG minder goed dan de eerste. Te veel acties mislukten, er werd domme P's gemaakt en daarmee werd uiteindelijk de wedstrijd afgesloten met een 88 - 95 zege voor de bezoekers.

In MIJN ogen drukten de scheidsrechters, zeker in de laatste 4 minuten, een te zware (én negatieve stempel) op de wedstrijd door onjuiste beslissingen te nemen. Echter, over dat onjuist kun je discussiëren. Want, op de tribune (waar ik zat) verschilden de meningen. Coaches (promotiedivisie, eredivisie jeugd), spelers (voormalige promotiedivisie) en meer eenvoudige toeschouwers (simpele liefhebbers van het spel) waren we het niet met elkaar eens of iets wel of geen P of U was. Ik blijf in ieder geval van mening dat de arbitrale leiding inconsequent was! Dát vind ik afkeurenswaardig. Het nemen van een onjuiste beslissing (als daar al sprake van is omdat beslissingen eerder discutabel zijn) valt niet te voorkomen (en dat mag je ze ook niet kwalijk nemen want wie maakt er op zijn/haar werk nooit fouten?) maar marchanderen met fatsoensregels?! Nou ja, laat maar.

Het was een potje 'trading baskets' (met diverse driepunters). Centers konden veelvuldig free wheelen over de baseline. Ze kropen dan onder de basket door om te scoren met een 'lay-back'. Grootste dreiging van de zijde van Black Eagles: hun nummer 9 (Jeroen van Vugt?).

Als Groninger hoop ik dat BVG er volgende week in slaagt om in Rosmalen het verschil van 7 punten goed te maken. Het zou heel fijn zijn als BVG en Groene Uilen op 17 mei achter elkaar de finales spelen. Begreep dat het in theorie mogelijk is dat er komend seizoen twee Groninger ploegen actief zijn in de promotiedivisie. Omdat de kampioen (of zelfs finalist) de plek in kan en mag nemen van bc Vlissingen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten