Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 11 mei 2014

Veel geschreeuw en weinig wol

"DONAR" Groningen (officieel GasTerra Flames) heeft vanmiddag de beslissende 5e wedstrijd van de halve finale tussen Leiden en Groningen gewonnen met 76 - 62. Waar plaatsing voor de finale na de eerste, en zeker na de tweede, wedstrijd ver weg leek daar kwam de plek in de finale vanmiddag geen moment in gevaar.

Het aantal teamfouten was in de eerste helft en over de gehele wedstrijd in het voordeel van Leiden en toch claimden spelers, coaches én fans bij iedere keer dat een foutieve actie van hen werd afgefloten dat hen grof onrecht werd aangedaan. Het was geen kwestie van fatsoenlijk vragen om uitleg maar respectloos zeiken op de arbitrage. Men zal ongetwijfeld klagen dat men weer genaaid is door de scheidsrechters. Oh wat zal de busreis gezellig zijn.

Thuisploeg GasTerra Flames ("DONAR") was vanaf de tip-off tot en met het laatste fluitsignaal overduidelijk de betere ploeg. Maar ja, je gaat het pas zien als je het door hebt. De bal was bij de tip-off nog niet in neerwaartse richting gegaan of de gasten waren al begonnen met onophoudelijk klagen en miepen.

Door de korte lontjes kan men werkelijk niets hebben. Zelf is men, met ludieke slogans, gezellig aan het plagen. Maar als de tegenpartij dit doet dan raakt men zwaar gefrustreerd en is er sprake van zeer onsportief gedrag. Ja, ja ... dat is hypocriet maar de betekenis van dat woord kent men in Leiden blijkbaar niet. Ach, als de bier is in de man is de wijsheid (als daar ooit al sprake van is geweest) uit de kan.

Zeer lachwekkend was het dat men zelfs na de wedstrijd moeite deed om het thuispubliek te willen overschreeuwen. Maar figuurlijk gezien zongen de bezoekers een Toontje lager. (De coach van Leiden is Toon van Helfteren.) Het thuispubliek stond te applaudiseren, nam niet de moeite om te schreeuwen. De wedstrijd is gewonnen door hun helden. Winning isn't everything, it 's the only thing!

"DONAR" is een stap dichter bij de landstitel. Het winnen van het kampioenschap leek een week geleden nog ver weg. A.s. dinsdag is de eerste wedstrijd van de finale. In Groningen staan dan Den Bosch (SPM Shoeters) en Groningen (GasTerra Flames) tegenover elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten