Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 3 mei 2014

Zeer slecht Donar zwijnt tegen Shoeters

De mannen under 20 van GasTerra Flames speelden vanmiddag hun eerste wedstrijd van de final four tegen het Bosche SPM Shoeters. Na afloop teleurgestelde gezichten maar eigenlijk mogen ze heel erg blij zijn, en hun handjes dichtknijpen, dat het verschil uiteindelijk minder was dan 10 punten. In de loop van de wedstrijd was het verschil namelijk ruim 3x zo veel geweest als het verschil na 4 x 10 minuten.

De maximale voorsprong voor de gasten uit Den Bosch was 24 punten! Het leek er enorm op dat de toeschouwers naar de herhaling van donderdagavond (toen speelde het mannen A-team van Donar haar eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs tegen Leiden) zaten te kijken. Althans: als het gaat om facetten die speltechnisch fout gingen. Wat ze voor hebben op hun 'grote broers' is dat deze jonge jongens meer inzet toonden. Zij het veel te weinig!

Volgende week spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar. Dan in Den Bosch. Als het Donar lukt om dan veel beter te spelen dan zij vanmiddag deed dan hebben zij, ondanks het thuisvoordeel van de jonge mannen uit Noord-Brabant, toch kans om de finale te halen.

Het verschil had uiteindelijk nog kleiner kunnen zijn als in de laatste twee aanvallen Eric Peutz respectievelijk Maarten Bouwknecht meer oog hadden gehad voor Marko Validzic.

De NBB heeft voor volgend seizoen een u23 competitie georganiseerd. De under 20 eredivisie, zoals die er dit seizoen nog is, zal er volgend seizoen NIET meer zijn. Een heel slecht plan! Als clubs namelijk voldoende spelers jonger dan 23 in de regio hebben, die nog potentie hebben voor de toekomst, dan zullen zij de plekken innemen van jongens die ouder zijn dan 18 jaar. Want, de under 18 eredivisie blijft wel bestaan.

En, als je als club zou willen kiezen voor de lange(re) termijn dan moet je kritisch kijken naar de potentie van jonge spelers. Kijkend naar Donar dan zit er te weinig potentie in de kweekvijver. Zo'n u23 competitie zou minimaal gelijkwaardig moeten zijn aan de huidige promotiedivisie. Nou, dát niveau hebben de jongens van de under 20 ploeg niet. En, ik vrees dat er weinigen zijn die dat niveau ooit gaan halen.

De mannen van de Groene Uilen, waarvan op dit moment een aantal jonger dan 23 jaar, zijn veel beter! Zeker de mannen onder de borden.

Volgende week mag de ploeg van coach Anjo Mekel proberen om de 63 - 70 nederlaag te compenseren met een overwinning met minimaal 8 punten verschil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten