Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 15 mei 2014

Game 3

 A.s. zaterdagavond (vanaf 19:30 uur) wordt in de Groninger MartiniPlaza de derde wedstrijd van de finale (tussen "DONAR" en Den Bosch) gespeeld.

De stand is nu, na 2 wedstrijden, 1 - 1. Wedstrijd 1 eindigde (in Groningen) met een stand van 59 - 52. Wedstrijd 2 werd (in Den Bosch) met 77 - 67 gewonnen door de Bosche ploeg.

Sommigen zien het als een grotere kans dat 'DONAR' in eigen hal kampioen wordt. In theorie misschien waar maar dan moet de ploeg wél de komende drie wedstrijden winnen. Óf beide ploegen moeten steeds hun thuiswedstrijden blijven winnen (dan zal een eventuele 7e wedstrijd beslissend zijn).

Mijn visie is heel anders: iedere verloren wedstrijd verkleint de kans op het winnen van het kampioenschap.

In de tweede wedstrijd wisten beide ploegen meer punten te maken dan in de eerste wedstrijd. De Shoeters zelfs 25! Een sprankje hoop kunnen de Groningse fans putten uit het feit dat Cashmere Wright weer redelijk wat punten wist te maken. Helaas kreeg hij weinig steun. Ross Bekkering maakte nog wel een redelijk aantal punten (zelfs topscorer).

Hoe goed zal de nummer 1 van het reguliere seizoen, die de volle 5 wedstrijden nodig had om de halve finale te winnen, zich herstellen van de nederlaag in de Maaspoort? (Hoeveel moraal haalt de ploeg van coach Sam Jones uit dit succes?: de stand in de serie weer in balans brengen.)

Hoe overleef ik overigens de komende 48 uren? (Ja, over ongeveer 46 uren begint de wedstrijd maar tot we de derde wedstrijd hebben gewonnen kookt mijn bloed van frustratie!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten