Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 17 mei 2014

Cultuurdragers?

We hebben tijdens de afgelopen jaren een bestuurder gehad die het had over cultuurdragers. Hij vond dat een van de spelers van toe (Rogier Jansen) een cultuurdrager moest zijn. Aan het eind van dat seizoen maakte Jansen de overstap naar Den Bosch.

Laten we nu niet het idee in de kop krijgen dat spelers een bepaalde cultuur moeten overnemen. Spelers dienen een karakter, een persoonlijkheid, te bezitten die past bij de gewenste identiteit van de club.

Cultuur is een verzameling van persoonlijkheden tot een gemeenschappelijke mix van ideeën tot een afspraak van normen en waarden. Om die mix te kunnen maken dienen mensen wél met elkaar te kunnen samenwerken, zich voor elkaar willen opofferen. Het vormen van een TEAM is belangrijk maar als een team niet de waardering krijgt van het legioen heb je een probleem.

Geen groep is gelijk, maar ook geen legioen is gelijk. DONAR-fans zijn 'blue collar' (en dat blijkt niet alleen uit hun blauwe poloshirts met kraagjes). Ze eisen WERKbasketball. Hun helden moeten hard WERKEN. Vechten, rebounden, keihard verdedigen. We zitten niet te wachten op allerlei kereltjes die heel snel, hoog én ver kunnen springen om de meest fraaie alley-oop passes af te ronden met een 720 graden dunk. Phi Slamma Jamma won tenslotte geen kampioenschap.

Een speler uit de huidige selectie die de komende jaren kan bijdragen aan clubculuur is een speler die al 5 jaren in dienst is van de club, en sinds dag 1 aan het profiel voldoet: Jason Dourisseau.

Andere spelers: Ross Bekkering en Thomas Koenis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten