Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 10 mei 2014

Hit 'em high!

Morgenmiddag, zondag 11 mei om 15:00 uur, begint in de Groningse MartiniPlaza (voor Donar-fans de DONAR Dome) de wedstrijd tussen Zorg & Zekerheid Leiden en GasTerra Flames Groningen. Het is de beslissende vijfde wedstrijd in de best-of-five serie, de halve finale van de play-offs. De winnaar speelt tegen SPM Shoeters Den Bosch dat met 3 - 0 won van Port of Den Helder Kings.

In de play-offs gaat het slechts om 1 ding: winnen, kampioen worden. Het spel hoeft helemaal niet spectaculair te zijn. Snoeiharde dunks om prachtige alley-oops af te ronden? Daar krijg je het publiek mee op de banken, en dat is in de reguliere competitie niet onbelangrijk, maar fans vermaken zich ook wel met "betonbasketball" (quote Mart Smeets). Zo lang hun helden maar winnen.

Om te kunnen winnen is een 'over-mijn-lijk mentaliteit' noodzakelijk. Je moet het benaderen én uitvoeren als een strijd op leven en dood. Het is letterlijk: no holds barred! Je tegenstander over een reclamebord gooien? Be my guest! Je tegenstander tegen de basket smijten? Hoe harder, hoe beter! De tegenstander een karatetrap in de rug geven als 'ie probeert een lay-up te maken? No problemo! (De scheidsrechters behoren dat af te fluiten maar het is dan ook figuurlijk gesproken. Wij (Nederlanders, en dus ook Groningers) zijn in dit soort dingen altijd veel te lief, te soft.

De Detroit Pistons werden ooit de 'bad boys' (slechte jongens) genoemd. In Nederland zal een ploeg nooit die bijnaam krijgen omdat het altijd ideale schoonzonen zijn.

http://www.youtube.com/watch?v=ewOzi5-AZXU

Rappers:
B - Real (Cypress Hill) - groene monster
Busta Rhymes - blauwe monster
Coolio - paarse monster met gekke kapsel
LL Cool J - oranje monster
Method Man - roze monster

NBA-spelers:
Charles Barkley - oranje monster
Mugsy Bogues - roze monster
Shawn Bradley - blauwe monster
Patrick Ewing - paarse monster
Larry Johnson - groene monster

Rappers en NBA-spelers passen niet bij elkaar. (In mijn ogen.)

Vanmiddag en vanavond, zaterdag 10 mei, naar rayon finales. Sporthal Vinkhuizen. De wedstrijden beginnen om 10:30 uur. Ik ben er vanaf 13:45 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten